1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurk met print: de all over print zien we ook weer aankomend seizoen

Jurk met print: de all over print zien we ook weer aankomend seizoen

Door Dionne - Dinsdag 02 April 2019 | 15:42

Stap uit jouw comfort zone en speel met prints aankomend seizoen. Het is dé manier om jouw gevoel voor mode te showen. Natuurlijk gaat zwart nooit helemaal uit de mode. Maar dit seizoen kan minimalisme even de terug de kast in en wordt het tijd voor een speelse look met dank aan kleurrijke en botsende prints. Laat je niet afschrikken door het idee om meer met kleur te werken – ook al is dit een tijdje geleden. Do you wanna know how? Lees dan onderstaande hoe je de jurk met print het beste kunt rocken! 

Clashing. Hoewel het voorheen not done was om verschillende prints met elkaar te mixen, kunnen we er nu niet meer omheen. De rijkdom aan prints was huge op de catwalk. Dat is een goed teken, want dat betekent dat iedere vrouw haar perfecte jurk kunt vinden. Natuurlijk kan het een beetje tricky zijn, maar je hoeft alleen Instagram en Pinterest te openen en je krijgt een overdosis inspiratie. Nog steeds not convinced? Lees onderstaande tips en misschien dompel jij binnenkort wel je tenen in een jurk met print.

Jurk met print: 6 tips voor het dragen van de all over print

Gebruik complementaire kleuren. Je hersenen zijn geprogrammeerd om te weten welke kleuren goed samenwerken. Ga terug naar het kleurenwiel, vergelijk de tegenstellingen en haal inspiratie uit botsingen die harmonieus zijn. Hoewel het nog steeds funky blijft, zorgt de uitlijning van kleur voor een beetje glans.

Kies één kleur. De kleur groen is natuurlijk een feit aankomend seizoen. Je kunt bijvoorbeeld een camouflagebroek combineren met een blouse in een groene bloemenprint. Het hoeft geen matchy matchy te zijn, maar als de kleuren kloppen ziet het er een stuk chiquer uit.

Clash met strepen. Strepen gaat werkelijk waar met alles samen. Met de polkadot print, maar ook met een dierenprint en bloemenprint. De eenvoudige harde lijnen dempen de andere print. Strepen zijn de held van de ensemble…

Houd de structuur van de stukken synchroon. Iemand die voor het eerst te werk gaan met de all over print, denkt vaak dat het de bedoeling is om random pieces te pakken uit de kast en die met elkaar te mixen. Werk met structuren die het met elkaar eens zijn. Het is bedoeling dat je de kleuren en prints laat zien en dat het geen oorlog wordt tussen een wafelstof en een pied de poule textielstructuur.

Speel met contrast. Voor een opvallende look (hallo headturners), mix je kledingstukken die eigenlijk helemaal niet bij elkaar passen. Denk aan bijvoorbeeld een sportief jack gecombineerd met een klassiek gestreept t-shirt met daaronder een zilverkleurig metallic rok en opvallende lakschoenen.

Own it. Als je niet zeker weet of de look is geslaagd, maar je de outfit wel leuk vindt als je in de spiegel kijkt; dan is de clash een winnaar. Het doel van de look is namelijk aandacht trekken en een gedurfde modestijl laten zien. Grijp die luipaardclutch vast, trek je jurk recht en own it. 

jurk met print

Shop de jurk met print hier

Lees ook