1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dit zijn dé modekleuren van 2020!

Dit zijn dé modekleuren van 2020!

Door Merel Duit - Zaterdag 25 April 2020 | 14:28

De modekleuren van 2020 voor de lente/zomer zijn om vrolijk van te worden! Echt on trend zijn kleuren als klassiek blauw, knalrood en koraalroze. Allemaal kleuren die een kleurrijke toevoeging zijn aan je garderobe. Ook dit seizoen draait het om uitprobeersels en nieuwe creatieve combinaties, dus durf te mixen & matchen! Voor iedereen die wel wat meer kleur in haar leven kan gebruiken, hebben wij de meest populaire modekleuren van 2020 voor je op een rij gezet!

Twee keer per jaar doet het Pantone Color Institute een voorspelling over welke kleuren dat seizoen hip en trending worden. De lente/zomer modekleuren van 2020 draaien om moderniteit, humor, creativiteit en zelfexpressie, zegt Pantone. Tijd om de modekleuren van dit jaar wat beter te bekijken!Modekleuren 2020

Beeld cc: Pantone Color Institute 

1. Blauw, blauwer, blauwst: Classic Blue

Een klassieke kleur die eigenlijk nooit uit de mode raakt is Classic Blue. Deze fellere kleur blauw is een paar tinten lichter dan navy blue en kan goed gebruikt worden als basiskleur in je garderobe. Met deze modekleur kun je eigenlijk nooit de fout in gaan en met een klassiek blauw jurkje of top kun je eindeloos veel outfits maken. Geel, rood en wit zijn toffe kleuren om mee te combineren.

2. Luxeus geel: Saffron

Saffron, ofwel saffraan, is een diepgele kleur die prachtig staat bij mensen met een getinte huidskleur. Maar ook als je een beetje sunkissed bent, staat deze kleur prachtig. Saffron geeft je outfit een luxe touch en is mooi te combineren met klassiek blauw, zwart en rood. Kies voor statement saffraankleurige kledingstukken of update een zwarte of blauwe outfit door accessoires in deze gele kleur toe te voegen.

3. Vandaag is rood: Scarlet Flame

Scarlet Fire is een van de tofste modekleuren van 2020. Deze krachtige knalrode kleur staat voor passie, vuur en kracht. Een outfit in deze kleur zorgt voor een zelfverzekerde uitstraling. Een rode jurk, rood ton-sur-ton broekpak of rode blouse geeft jou net dat beetje extra om op te vallen. Als je niet al te opvallend voor de dag wil komen, kun je ook met rode accessoires je outfit een pop of color geven.

4. Een vleugje kruiden: Chive

Chive (vertaling: bieslook) is een kruidige groene kleur, iets lichter dan donkergroen. De donkere modekleur van 2020 heeft wat weg van legergroen en is goed te combineren met neutrale tinten, zoals beige, cognac en crème. Een groen jurkje of jumpsuit in deze kleur kan lekker casual met een paar witte sneakers eronder, maar staat ook chique met cognackleurige blokhakken.

5. Vijftig tinten roze: Coral Pink

Coral Pink is een van de roze kleuren die dit seizoen helemaal hip & happening is. Wil je een meer romantische look creëren, stijl dan deze modekleur in combinatie met blauw of wit. Voor een stoerdere look zijn donkergroen, denim en zwart goed te combineren met koraalroze. Ook andere tinten roze, zoals babyroze en de fellere kleur fuchsia, zijn dit seizoen razend populair.

Modekleuren 2020

Ben je op zoek naar een relaxt jurkje voor werk? Dit zijn de fijnste jurken voor thuiswerkdagen!

Lees ook