1. Home
  2. Inspiratie
  3. Waarom polka dots jurken tijdloos zijn

Waarom polka dots jurken tijdloos zijn

Door Dionne - Maandag 19 November 2018 | 10:46

Er zijn prints die komen en gaan, maar polka dots blijven altijd. Misschien ieder seizoen in een ander jasje gestoken, maar de print blijft tijdloos en altijd goed. Als je de print nog steeds associeert met Minnie Mouse of de kleding die je als klein meisje droeg tijdens je verkleedpartijtjes: think again. Afgelopen seizoen zagen we al dat je het makkelijk kunt dragen met een andere polka dot print. Een mix van kleine, grote stippen in verschillende kleuren zonder dat het vloekt. Maar ook matcht het super goed met streepjes of een bloemenprint. Draag polka dots jurken met laarzen, maar ook met je favoriete sneakers. 

Neem eens een kijkje bij ontwerpers Balenciaga, Giorgio Armani en Dior en je raakt geïnspireerd door de miljoenen manieren hoe je deze print kunt dragen. Marc Jacobs heeft ook ooit gezegd: there is never a wrong time for a polka dot.  En daar heeft hij helemaal gelijk in. Maar ook in real life laten modemeisjes zien hoe je heerlijk met een bohemian-randje een polka dot jurk kunt rocken. Misschien komt het wel omdat polka dots jurken ons doen denken aan de fifties, curvy pin-ups en stijliconen als Audrey Hepburn of Marilyn Monroe. Of juist wel aan de verkleedbox uit onze kinderjaren. We zien polka dots jurken in meerdere kleuren, maar ook very Parisian chic! Alleen de baret en rode lippenstift ontbreken nog. Onze favoriet? De klassieke zwart-wit polk a dot, want er is niks verkeerds aan die goede vintage look.

Polka dot jurken: de ultieme klassieker

Wat we vooral opnieuw zien is de polka dot wrap dress en maxi jurken. Stijl de jurk met een fijne wollen trui en een dikke maillot en je bent klaar voor het koude weer. Maar ook voor speciale gelegenheden is de polka dot jurk een topper. Heb je binnenkort een winterbruiloft? Check. Waarschijnlijk hangen er al genoeg klassiekers in je kast, maar je hebt nooit genoeg polk a dots….

Polka dots jurken

Beeld cc: Stellawantstodie

Shopperdeshop!

Ben jij gek op prints? Dan is de trend die we overal zien: de geruite jurk misschien ook iets voor jou! 

Lees ook