1. Home
  2. Inspiratie
  3. Vintage jurken: laat je inspireren!

Vintage jurken: laat je inspireren!

Door Dionne - Woensdag 17 Oktober 2018 | 09:13

De stijliconen Audrey Hepburn, Sophia Loren, Twiggy en Brigitte Bardot inspireren ons vandaag de dag nog steeds, omdat zij zich in de jaren 50 eigenzinnig en fashionable kleedden, waarbij zij hun vrouwelijke vormen op een klassieke manier wisten te accentueren. In de collecties van nieuwe merken zie je bijna altijd vintage elementen terug. Van maxi jurken met een vintage floralprint, zwierige jurken met ruches, trenchcoats, geruite suits en jurken met een Pied de Poule patroon. Maar wat is nu eigenlijk vintage en waar kun jij de mooiste vintage items voor een prikkie scoren? 

Wat is vintage?

In heel veel modetijdschriften wordt deze term gebruikt, maar niet alle tweedehandskleding valt onder de noemer vintage. Vintage kleding is voornamelijk kleding die gemaakt is tussen de jaren 1920 en 1970 die simpelweg een nieuw leven krijgen. Alles wat voor de jaren 20 is gemaakt heet antiek en daar hangt over het algemeen een prijskaartje aan. Ben je vintage markten aan het afstruinen en wil je weten of een item vintage is? Let dan op het label. Vintage kleding is vaak gemaakt van mooie stoffen, maar het ook zijn dat je een item van Mango of Stradivarius in je handen hebt.

vintage jurken

Beeld cc: The Atlantic Pacific

Vintage jurken verkooppunten

Er zijn heel veel verschillende manieren om prachtige vintage jurken op de kop te tikken. Er zijn een aantal webshops waar je heel goed kunt slagen, bijvoorbeeld TopVintage, het merk Laura Ashley en Succubus. Maar je hebt tegenwoordig ook Facebookpagina’s van vintage lovers waar je vaak op mooie items kunt bieden. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn! Een vintage jurk is er voor iedere gelegenheid, bijvoorbeeld voor naar een bruiloft of een gezellige uitgaansavond met vriendinnen. Laat jij je het liefst inspireren door filmsterren en tijdschriften uit de jaren 50 en 60? Ben je niet bang om je vrouwelijke vormen te showen? Dan zit er ongetwijfeld een mooie retro jurk voor jou bij!

Designer vintage

We kennen genoeg winkels waar je vintage items kunt scoren, maar waar vind je nu die prachtige vintage jurk van Escada voor een fijn prijsje? Dat lijkt een moeilijke zoektocht, maar de online shops voor designer vintage items spring up like mushrooms! Een paradijs voor liefhebbers waar je wellicht je vondst kunt vinden. Zo heb je bijvoorbeeld Designer Vintage, Farfetch, Rebelle en The Next Closet waar je de mooiste vintage pareltjes online kunt shoppen.

Vintage look dresses

Toch niet helemaal wat je zoekt? Gelukkig hebben wij retro jurken genoeg!

Lees ook