1. Home
  2. Inspiratie
  3. H&M kleed Zweedse teams voor de Olympische Spelen

H&M kleed Zweedse teams voor de Olympische Spelen

Door Elise Takkenberg - Woensdag 17 April 2013 | 14:32

H&M kleed Olympische Spelen

Tijdens de Olympische Spelen in 2014 en de Paralympische Spelen in 2016 zal H&M de Zweedse teams kleden. In het vierjarige contract met het Swedish Olympic en Paralympic Committee staat dat de Zweedse modeketen de spelers zal kleden voor de opening- en afsluitingceremonie. Tevens zal er een volle garderobe beschikbaar zijn voor alle teamleden, zodat zij de kleding ook tijdens vrije tijd en trainingskampen kunnen dragen.

Hoofd design Ann-Sofie Johansson reageert enthousiast: “Het is een eer voor H&M om beide teams voor de Spelen in Sochi en Rio te kleden. De collectie zal sport en fashion combineren als nooit tevoren”. Ook Stefan Lindeberg, de voorzitter van de comités, is enthousiast over de samenwerking: “De aanpak van H&M is vernieuwend en enthousiastmakend. We zijn trots op de samenwerking met H&M omdat dit een Zweeds merk is dat over de hele wereld bekend is”.

De collectie zal het visitekaartje van Zweden tijdens de Spelen versterken. H&M is immers een Zweeds bedrijf en door de teams te sponsoren krijgt de campagne een behoorlijk nationaal karakter. Een teamlid verwacht zelfs dat de kleding de team spirit ten goede zal doen, omdat het imago van H&M gekoppeld wordt aan het Zweedse imago.

De teamleden van beide teams kunnen mede beslissen hoe de collectie eruit gaat zien. Ieder product wordt getest door de topatleten voordat H&M deze opneemt in de reguliere sportcollectie. Deze uitgebreide collectie is vanaf januari 2014 beschikbaar.

Momenteel heeft H&M al een uitgebreide sportcollectie, deze kun je hier bekijken. Veel shopplezier!

Lees ook