1. Home
  2. Inspiratie
  3. Het perfecte jurkje voor naar een bruiloft: deze soort jurk past bij jou!

Het perfecte jurkje voor naar een bruiloft: deze soort jurk past bij jou!

Door Ilse Bloemendal - Donderdag 28 Juli 2022 | 10:23

Op zoek naar jurkjes voor een bruiloft? Jurkjes voor een bruiloft uitzoeken, dat is een kunst op zich. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat het jurkje feestelijk is, maar óók dat het bij jou past. Dat klinkt misschien logisch, maar er zijn heel wat mensen die zich zo krampachtig aan allerlei regeltjes houden, dat ze hier compleet aan voorbij schieten. Zonde, want de foto’s gaan nog jaren rond… Zo kijk je naar een jurk die bij jou past!

Jurkjes voor een bruiloft

Ben je op zoek naar een uitgebreid overzicht van jurkjes voor een bruiloft? Er zijn tal jurkjes voor een bruiloft voor een vrouw. Van kleurrijke maxi’s, midi jurken tot wikkeljurkjes en mooie kokerjurken. Het bruiloftsseizoen is van start en daarom mag er weer geshopt worden! Kijk altijd goed naar de dresscode (als die er is) en kies daarna voor een jurkje die écht bij jou past. Ben jij meer van de casual wear of juist een romantische outfit? Wij hebben een aantal types voor je op een rij gezet.

Sportief

Bij sportieve types kan zo’n uitnodiging op de mat nogal wat outfitstress opleveren. Want hoewel jij je het liefst in praktische no-nonsense kleren hult, hoor je je deze dag uit respect voor het bruidsbaar toch echt een beetje feestelijker te kleden. Dat hoeft niet meteen over the top. Hou de boel simpel en zoek de combinatie van feestelijk en sportief in de kleurtjes: misschien is kobaltblauw, grasgroen, geel, oranje of een fris tintje paars wat voor je? En als het bruidspaar ziet hoezeer jij je best hebt gedaan je in een feestelijk pak te hijsen, dan vergeven ze je het echt wel als je voor comfortabele schoenen gaat. Het liefst flatjes of ballerina’s, maar een enkellaarsje of sandaal kan ook, net als – in sommige gevallen – simpele effen witte gympjes.

Romantisch

Als één type zich naar hartenlust kan uitleven tijdens een bruiloft, dan ben jij het wel. Tule, sweetheart-halslijnen, prinsessenjurken, die prachtige sieraden die je ooit erfde… Ein-de-lijk een gelegenheid om helemaal los te gaan. In principe kun jij gewoon je romantische hart volgen om er beeldschoon uit te zien tijdens een bruiloft. Het enige waarmee je moet oppassen is dat je geen wit aantrekt. Maar ach, jij had je oog waarschijnlijk toch allang op de pasteltinten laten vallen, of niet?

Luchtig

De meeste bruiloften vinden in de zomer plaats. Perfect jurkjesweer, maar soms is het gewoon echt te warm. Ga bij een bruiloft met tropische temperaturen voor een blousejurk. Een blousejurk is stijlvol en super luchtig. Wedden dat jij het langste op de dansvloer staat?

Naturel

Ben jij niet zo van de poeha qua make-up, haar en kleding? Accepteer dat. Waarschijnlijk ben jij au naturel gewoon op je allermooist, en ziet het er vrij onnatuurlijk uit als je ineens volledig opgedoft arriveert. Qua jurkjes staan zwierige, 60’s/70’s-achtige witte exemplaren je vast heel mooi, maar wit is nou net de verboden kleur, voor bruiloftsgasten. Een goed alternatief zijn boskleuren, zoals olijfgroen of bruin. En hakken? Dat hoeft heus niet per se. Een mooie sandaal met naturelkleurige bandjes of een leuk klompje voldoet prima.

Zakelijk

Is het je collega, die gaat trouwen? Bedenk je dat je op deze bruiloft het bedrijf waarvoor jullie werken representeert, en dat de bruid of gom misschien niet al te amused is als jij je ‘once in a while’-feestgewaad aantrekt. Of je ‘altijd succes’-partydress; die met loeidiep decolleté. Hou het enigszins keurig (niet te verwarren met ‘oubollig’). Met een wat hoger gesloten halslijn, een rokje dat qua lengte dichter bij je knieën dan je kruis eindigt, en een veilige kleur, zoals donkerblauw, zit je al aardig op de goede weg. Stevige stoffen en de kleurcombinatie zwart/wit zorgen ook voor een instant zakelijk gevoel. Maar, voordat je doorslaat in al deze regels, vergeet niet: het is vooral féést.

Lees ook