1. Home
  2. Inspiratie
  3. FashionWeek Report: Dorhout Mees

FashionWeek Report: Dorhout Mees

Door Marise Doeve - Maandag 27 Januari 2014 | 15:44

Afgelopen FashionWeek was ze voor ons dé ontdekking en ook dit keer is ze bij ons weer favoriet. Esther Dorhout Mees toonde deze FashionWeek alweer haar zevende collectie onder de naam Dorhout Mees en wij waren erbij.

Esther heeft zich voor deze collectie, genaamd Passage, laten inspireren door hout. Hoewel we allemaal de pracht van hout kunnen inzien (we zijn niet voor niets zo gek op hout in ons interieur) weet Esther hier net weer een eigen draai aan te geven.

dorhout-mees-fashion-week3

“Aan de jaarringen van een boom kun je zien of het een goed of slecht jaar heeft gehad. Een slecht jaar is een teer moment, een kwetsbaar en moeilijke periode, maar wanneer de boom er doorheen groeit wordt het een deel van de stam en dus de kern van de stam en geeft het juist kracht van binnenuit.”

dorhout-mees-fashion-week2

Niet alleen in de prints zie je dit gevoel heel goed terug maar ook in het gebruik van contrasterende materialen (glad en glanzend versus ruwe texturen) en vormen (harde lijnen versus organische en sierlijke lijnen). Leuk zijn ook de letterlijke details die je terug ziet in de collectie zoals een structuur die doet denken aan een knoest of een split die een barst in het hout vertegenwoordigd.

Passage collectie van Dorhout Mees

Maar ook als je het achterliggende verhaal niet zou weten, zou je de collectie prachtig vinden. Net als al haar collecties vrouwelijk, elegant, draagbaar en altijd met een hoog-hebben-gehalte. Esther heeft een goed oog voor detail en weet precies hoe ze met haar kleding onze harten moet veroveren.

Klik hier om de alle foto’s van de modeshow te bekijken.

Lees hier ons report over de show van Dorhout Mees op de vorige FashionWeek (juli 2013).

Lees ook