1. Home
  2. Inspiratie
  3. Fashion Week Report: Happy Andrada & Esther Haamke

Fashion Week Report: Happy Andrada & Esther Haamke

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 20 Januari 2016 | 12:30

Na een indrukwekkende show op vrijdagavond, was het ook zaterdag weer tijd voor een avondje FashionWeek. Dit keer stonden er maar liefst drie shows in de planning, te beginnen met de combinatieshow van Happy Andrada en Esther Haamke, om 18:00 uur in het Transformatorhuis.

Fashion week Happy Andrada Esther Haamke

Front row!
Omdat het Transformatorhuis iets kleiner is, is het al gauw propvol. Bij binnenkomst krijgt iedereen een nummertje, waarmee er een goodiebag te winnen valt – leuk! Wij mogen plaatsnemen op de eerste rij en wachten in spanning af tot de Filipijnse Happy Andrada als eerste haar modellen de catwalk op stuurt.

Happy Andrada was een show naar ons hart: jurken, jurken en nog eens jurken! De futuristische creaties in een kleurenpalletje van grijs, zwart en paars waren net zo indrukwekkend als de getoupeerde kapsels en mysterieuze make-up. Dat is precies wat Happy wilde bereiken: een consistent totaalplaatje, en dus wilde ze ook op gebied van hair & make-up haar creativiteit laten zien.

Fashion week Happy Andrada Esther Haamke

Helaas slaagde ze er niet in om het totaalplaatje helemaal door te trekken. De modellen droegen allemaal verschillende schoenen, en ook niet bepaald de meest bijzondere (Van Haren, wellicht?). Jammer, maar de leggings met pareltjes en glimmertjes maakten veel goed. Ook de origami-details die in veel jurken terugkwamen en de superheld-achtige capes vonden we dan weer wel leuk. Een couturecollectie, maar toch erg draagbaar. Well done!

Fashion week Happy Andrada Esther Haamke

Daarna was het de beurt aan Esther Haamke. Een groter contrast had er niet kunnen zijn, want de ietwat duistere jurken van Happy Andrada werden ingeruild voor kleur, glitters op de gezichten, rondvliegende biljetten en een liveband die het Transformatorhuis vulde met vrolijke muziek.

Fashion week Happy Andrada Esther Haamke

De ontwerpen van Esther Haamke zijn speels en geïnspireerd op de sport- en popcultuur. Haar Fortune Collectie is een knipoog naar de materialistische maatschappij, en haar neonkleurige streetweardesigns staan vol met fruitautomaten, de Chinese lucky cat en teksten zoals winner en loser. Van het gezicht tot aan de sokken waren de modellen (vrouwen én mannen) gehuld in kleur, glitters en vrolijkheid. Esther toverde het Transformatorhuis om tot één groot feest!

Fashion week Happy Andrada Esther Haamke

Motto van de show was ‘Fortune can only be multiplied, when shared with others’. Hier kwam het nummertje dat iedereen had gekregen aan het begin van de show van pas: als laatste werd een groot bord met het winnende nummer de catwalk op gedragen. De winnares kreeg nog een flinke hoeveelheid glitter over zich heen en ontving een goodiebag. Niet alleen zij, maar ook wij, verlieten met een glimlach de zaal – op naar de volgende show.

Beelden: Peter Stigter

Leuk: onze eigen Darcy, gespot op de eerste rij!

Lees ook