1. Home
  2. Inspiratie
  3. Fashion Week Report: David Laport

Fashion Week Report: David Laport

Door Britte Kramer - Dinsdag 15 Juli 2014 | 18:35

David Laport had de lat voor zichzelf nogal hoog gelegd, de afgelopen jaren. Zijn jurk van geel plissé prijkte zelfs op het officiële beeld voor de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam. En dus keken we reikhalzend uit naar onze laatste show van dit seizoen.

Geïnspireerd op insecten
Buiten, in de rij, zijn de verwachtingen verdeeld. Zou hij het weer op de warme kleuren, interessante vormen en plissé gooien, waar-ie tenslotte zo goed mee overweg kan? Of gooit-ie het over een andere boeg? Wijzelf gokken op dat eerste, dus min of meer onbewust nemen we gistermiddag met die verwachting plaats op de tribune van het Amsterdamse ketelhuis. Op ons zitje ligt een flyer, met twee nieuwsgierigmakende schetsen –  licht en luchtig, zoals we van de jonge ontwerper gewend zijn, maar in plaats van plissé zien we iets dat lijkt op veren. Ook staat er een stukje tekst op, waarin wordt verteld dat deze collectie geïnspireerd is op insecten.

Moderne interpretatie op kant
De ‘veren’ vallen ons vooral op in de witte jurk (middelste foto hierboven) en de zwarte jurk op de onderste foto. Het blijkt uitgekamde Nylon te zijn, en het beweegt in slowmotion wanneer de modellen lopen, wat vooral bij de witte variant voor een prachtig, dromerig effect zorgt. Van deze twee creaties zijn we dan ook het meeste fan. Verder zijn het voornamelijk losse elementen die ons aanspreken: de zachte kleuren blauw, de korte tops, het organza en de ‘moderne interpretatie op kant’, zoals het beschreven staat op de flyer. Want hoewel we een fan zijn van contrast, moeten we nog heel even wennen aan de contrastrijke manier waarop David zijn looks samenstelt.

Birckenstocks en wetlook
Ook hier trouwens weer enkel platte schoenen: Birckenstock-slippers met twee bandjes, in zwart lak. En het haar valt op. Het is los, zacht en naturel, maar aan de bovenkant is een soort wetlook gecreëerd met iets dat op druppels gel lijkt en heel mooi glinstert onder de spotlights. Het rustige, eveneens dromerige lied waarop de modellen hun loopje doen willen we maar wat graag in onze Spotify-lijst plaatsen. (Wist je trouwens dat Jurkjes.nl haar eigen modemuziekplaylist heeft?)

Stijlhandtekening
Al met al voldoet David dus niet aan onze verwachtingen, maar of dat een slecht ding is? Nee. Hij bewijst juist dat hij genoeg in huis heeft om zijn stijlhandtekening zo nu en dan te vervangen, en alsnog inspirerend te zijn. En zelfs als we niet zo’n fan geweest waren, dan hadden we per direct onze kritiek ingeslikt op het moment dat David zelf de catwalk betrad. Heerlijk onhandig en goofy. Wát een man, en wát een show.

Lees ook