1. Home
  2. Inspiratie
  3. Fashion Week downtown: de highlights

Fashion Week downtown: de highlights

Door Britte Kramer - Donderdag 15 Januari 2015 | 16:53

fwn3Nog één nachtje slapen en dan begint Fashion Week Nederland. Waar we de nieuwste ontwerpen van eigen bodem voorgeschoteld krijgen, van onder meer SIS by Spijkers en Spijkers, Claes Iversen en Bas Kosters. Uiteraard zijn wij erbij en zullen we zoveel mogelijk shows die ertoe doen voor je verslaan. Maar je kunt zelf ook op pad, daarvoor is Fashion Week downtown. Pak snel je agenda; dit zijn de highlights uit het Zalando presents 10 Days Downtown-programma!

VRIJDAG 16 JANUARI
Wat: TIME TO SHOW
Waar: Melkweg, Amsterdam (club & galerie)
Waarom: Een heleboel knappe dj’s: model Valentijn de Hingh, de intrigerende tweeling Doppelgang én die andere knappe broertjes, van Kris Kross. Samen staan ze garant voor een avond vol hits, en lekker veel variatie. Bovendien is dit dé officiële kick-off van Fashion Week en wordt de tentoonstelling Masquerades van de jonge fotograaf Henri Verhoef geopend.
Kost: Een schamele 12 euro

ZATERDAG 17 JANUARI
Wat: FASHION EVOLUTION
Waar: Het Volkshotel, Amsterdam
Waarom: Alleen al om de locatie. Het Volkshotel is zoveel meer dan zomaar een plek om te overnachten. Het wemelt hier van de creatieve geesten en dat zie je terug in elk evenement dat er wordt georganiseerd. Zaterdag is dat een modebazaar door Fashionchick, met popupstores, presentaties, videoinstallaties, en The Next Closet die mooie vintagestukken verkoopt. Ondertussen: cocktails en dansbare deuntjes door alweer zo’n leukerd: DJ Alamaison. De bazaar duurt van 12:00 tot 19:00 uur, en om 23:00 uur begint de afterparty op de bovenste verdieping van het Volkshotel: Canvas op de 7e.
Kost: Niks; hartstikke gratis!

WOENSDAG 21 JANUARI
Wat: FASHION & DIGITAL ART
Waar: art’otel, Amsterdam
Waarom: Naar welke show we het meeste uitkijken? Zoals dat halfjaarlijks het geval is, is dat die van DORHOUT MEES. Grote verrassing dus dat deze ontwerpster ook downtown iets doet. In het art’otel kun je onder andere topstukken uit vorige collecties van dichtbij bewonderen. Wat er verder te doen valt is nog een beetje mysterieus, maar er zullen in ieder geval minidocumentaires te zien zijn over haar inspiratiebronnen en werkproces. Een kijkje in het hoofd van DORHOUT MEES dus.
Kost: Niks, nakkes, nada.

ZATERDAG 24 JANUARI
Wat: FASHION & BALLET
Waar: De Koepelkerk, Renaissance Amsterdam Hotel
Waarom: Een sprookjesachtig gebouw, waar een film wordt getoond van Mathieu Gremillet, met de hoofdrol voor het Nationaal Ballet en de ontwerpen van – eveneens een van onze favorieten – David Laport. Plus live performances. Romantiek ten top! Er is een voorstelling om 16:00 uur en een om 18:00 uur.
Kost: 5 eurootjes

ZONDAG 25 JANUARI
Wat: LOCAL GOODS MARKET: FASHION SPECIAL
Waar: De Hallen, Amsterdam
Waarom: De ‘Local Goods Weekend Market’ is een begrip in De Hallen, en eigenlijk is deze mode-editie niet heel anders dan anders: een markt vol lokale producten en vakmanschap. Met labels die je nog niet kende, de verhalen achter de merken en nog veel meer onvergetelijke ontdekkingen. O, en muziek is er ook!
Kost: Ligt eraan hoe goed je de hand op de knip weet te houden. De entree is in elk geval gratis!

Dit is slechts een greep uit alle activiteiten die er te doen zijn rondom Fashion Week Nederland. Kijk hier voor meer. Waar lopen we jou tegen het lijf?!

Lees ook