1. Home
  2. Inspiratie
  3. Editor’s tips: #treinleven

Editor’s tips: #treinleven

Door Merel Van Hees - Dinsdag 09 September 2014 | 14:43

Editors tips | Jurkjes.nl

Hello, mijn naam is Merel en ik ben de komende vijf maanden stagiaire bij FashCom. Ik studeer communicatie en een van mijn taken is dan ook het schrijven van leuke blogs. Ik kom niet uit de buurt van Amsterdam dus ik reis elke dag 1,5 uur heen en 1,5 uur terug.. Slaapverwekkend? Nee hoor, dat is precies genoeg tijd om mijn dagelijkse dosis fashion inspiratie op te doen! Hoe ik dat doe lees je hier, zo wordt ook jouw treinreis nooit meer saai.

Al om half 8 pak ik iedere ochtend de trein naar Utrecht. Als echte fashion liefhebber neem ik een voorraad modebladen mee in mijn tas en kom ik dus – al bladerend – gemakkelijk dit eerste half uur door. Vogue, Harper’s Bazaar en Elle zijn mijn favoriet. Heerlijk om inspiratie op te doen voor mijn blogs en om de nieuwste trends te spotten. Daarnaast ben ik begonnen met het boek Geluk is een jurk van mode-icoon Cécile Narinx. Een boek wat ons een blik achter de schermen van de internationale modewereld biedt. Vol humor vertelt ze verhalen over verschillende designers en brengt ze een ode aan de LBD. Ik heb het boek nog niet uit maar vind het nu al een aanrader!

Eenmaal in Utrecht moet ik nog overstappen op de stampvolle trein richting Den Helder. Maar ook hier zit een lichtpuntje aan. In deze trein zitten zoveel verschillende mensen en zo veel verschillende culturen en iedereen zit in zijn eigen wereld met een koptelefoontje op. Dit biedt mij de kans om de foute, maar ook de trendy outfits van mijn medereizigers te checken. Dat er nog steeds mensen bestaan die huidkleurige panty’s dragen.. Oh en wauw wat een mooie jas heeft die vrouw aan. Diep in gedachten verzonken hoor ik nog net dat de conducteur omroept dat we over enkele minuten zullen arriveren op station Amsterdam centraal. Tijd om naar kantoor te gaan en al mijn opgedane inspiratie om te zetten in leuke verhalen.

Lees ook