1. Home
  2. Inspiratie
  3. Editor’s tips: fashion, food en beauty

Editor’s tips: fashion, food en beauty

Door Merel Van Hees - Dinsdag 11 November 2014 | 16:16

Editor's tips van Merel | Jurkjes.nl

Vorige week bracht ik samen met mijn moeder een bezoekje aan de havenstad Rotterdam. We waren al vroeg, lees half 9, vertrokken want er stond veel op de planning. We wilden sowieso het Boijmans van Beuningen Museum en de Markthal bezoeken, een lekker gebakje eten en de winkels, de nieuwe grote H&M, Monki en Weekday, leegkopen natuurlijk! Maar ook aan deze gezellige dag kwam een eind, vol inspiratie en met talloze fashion, food en beauty tips gingen we weer op weg naar huis.

The Future of Fashion is Now
Waarschijnlijk heb je er vast al wat over gelezen, The Future of Fashion is Now. Een tentoonstelling in het Boijmans van Beuningen Museum die voor modemeisjes en designers zeker de moeite waard is om te bezoeken! Jonge ontwerpers tonen hun creaties die geïnspireerd zijn op vier thema’s; materialiteit, het lichaam, het modesysteem en activisme. De jurken zijn ware kunstwerken, denk bijvoorbeeld aan een jurk gemaakt van rode loper stof en een jurk gemaakt van geweven wc-papier.

Uiteindelijk moet mode een samenspel zijn van mensen en hun lichaam – Shao Yen

Ik werd erg geïnspireerd door de creatie van Iris van Herpen, – die overigens is opgegroeid in een dorpje naast mij – die een 3D geprinte jurk had ontworpen. Dit geeft voor mij echt de toekomst weer! De tentoonstelling is nog tot en met 18 januari te zien in het Boijmans van Beuningen Museum.

Markthal
Wauw wat een geweldig foodwalhalla is dit! De foodie die er te koop is, is niet alleen heerlijk vers maar ook vrij exclusief. En dan dat gebouw en het plafond, super indrukwekkend. Het is duidelijk, ik ben fan! Maar niet alleen ik, zo ongeveer half Nederland is fan en dat was te zien want wat een drukte… Maar dit brengt ook een hoop gezelligheid met zich mee, op de terrasjes zitten vrouwen aan de champagne en verderop eten stelletjes heerlijke tapas. Als je in Rotterdam bent moet je zeker een bezoekje brengen aan de Markthal!

H&M, Monki & Weekday
We konden Rotterdam natuurlijk niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de nieuwe, grootste H&M van Europa. Dit is een absolute aanwinst voor de Rotterdamse Koopgoot want bij deze H&M zijn naast de standaard collectie ook de exclusieve collecties verkrijgbaar. Denk hierbij aan de Alexander Wang collectie en de Studio collectie. Maar in dit grote pand zitten ook nog eens de Monki en de Weekday. Vooral in de Weekday heb ik lang gesnuffeld, zij hebben namelijk hele aparte items maar waar helaas wel een prijskaartje aan hangt. Bezoek jij binnenkort ook de 4.500 m2 grote H&M?

Dior incognito
Ik ben helemaal gek op oogschaduw, en dan vooral die van Dior vind ik super fijn. En dus moesten we even langs de Douglas om te kijken of er nog leuke, nieuwe kleuren waren. Hoe kan ik me nou afvragen of er leuke, nieuwe kleuren zijn, natuurlijk zijn die er! Vooral de Pied-de-Poule vond ik prachtig, dit is een pallet met winter tinten, denk aan de kleuren bruin, groen en heel licht goud. Helaas is de oogschaduw bijna € 60,- en heb ik ‘m toch maar even laten liggen. Hier heb ik heel veel spijt van want de oogschaduw die ik thuis heb – de Incognito – is echt super fijn en gebruik ik iedere dag. De oogschaduws van Dior blijven de hele dag perfect zitten en zijn dan ook zeker die € 60,- wel waard…

Editors tip Merel | Jurkjes.nl

Lees ook