1. Home
  2. Inspiratie
  3. DIY: Speculaas tiramisu

DIY: Speculaas tiramisu

Door Merel Van Hees - Woensdag 05 November 2014 | 09:15

Speculaas Tiramisu | Jurkjes.nl

Een do it yourself hoeft niet altijd een creatieve activiteit te zijn. Je kan ook gewoon een creatief receptje bakken of wat lekkers in elkaar knutselen.

Nu Sinterklaas weer bijna in het land is – ja 15 november al – zijn de pepernoten en speculaasbrokken niet aan te slepen. Maar dat is zo gewoontjes, wij hebben een leuk receptje gespot: de speculaas tiramisu!

Wat heb je nodig?
– 2 eieren
– 200 g mascarpone
– 9 speculaasjes
– 4 eetlepels kaneellikeur
– 60 g suiker
– snufje zout

(Hier kunnen 4 personen van smullen)

Hoe maak je de lekkerste speculaas tiramisu?
Roer de mascarpone los tot een glad mengsel, splits hierna de eieren en voeg de eidooiers samen met de suiker toe aan het mascarpone mengsel. Klop dit tot het luchtig en schuimig is, ongeveer 2 minuten. Pak een nieuwe kom en klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Spatel dit door het mascarpone mengsel en laat dit nu 30 minuten opstijven in de koelkast.

Na 30 minuten kunnen we de speculaas tiramisu afmaken. Pak 4 schaaltjes of coupes en vul deze met een laagje mascarponemousse. Leg er een speculaasje op en besprenkel deze met de kaneellikeur. Schep er vervolgens weer wat mascarpone en een speculaasje met likeur op. Sluit af met een laagje mascarpone voor het tiramisu effect. Als je alle vier de schaaltjes hebt gevuld zet je ze 3 uur in de koelkast. Na 3 uur kun je de coupes uit de koelkast halen en het laatste speculaasje verdeeld verkruimelen als finishing touch!

Let op: het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor die groepen is het recept dus niet geschikt.

Eet smakelijk!

Bron: Okoko recpeten, Leukerecepeten

Lees ook