1. Home
  2. Inspiratie
  3. Met deze tips heb je binnen no-time zomerproof benen

Met deze tips heb je binnen no-time zomerproof benen

Door Hiran Tawfik - Dinsdag 26 Juni 2018 | 13:00

De tijd vliegt voorbij! Met de zon die nu vaak van zichzelf laat zien, is het seizoen van blote benen definitely begonnen. Daarom zullen wij er voor zorgen dat je echt ready zult zijn voor alle jurkjesdagen dit seizoen! Hoe je ervoor zorgt dat je die super sexy zomerproof benen krijgt? Check it out!

Legs to die for

Allereerst wil je natuurlijk dat je benen in shape zijn. Hoe we dat gaan doen? Squats zijn je beste vriend, of je nu wilt of niet! Je kunt dit natuurlijk super easy thuis doen, lekker buiten in het zonnetje of in de sportschool met wat extra gewichten. Het is vooral belangrijk dat je de squats goed uitvoert, dus met een spiegel in de buurt kun je jezelf eenvoudig corrigeren. Heb je even geen kracht meer voor squats? Dan is high intensity interval training een goede afwisseling. Met HIIT worden kortdurende intervaloefeningen, afgewisseld met kortdurende pauzes van volledige rust of actief herstel waarin je even rustig kunt bewegen. Dit houdt in dat je voor bijvoorbeeld 1 minuut burpees doet, vervolgens neem je een break voor 30 seconden en pak je de volgende minuut voor een variatie op de normale squat. Good luck!

Scrubben tot je een ons weegt

Scrub je benen goed om van de dode huidcellen af te komen. Hierdoor word je egaler bruin en voorkom je ingegroeide haartjes. Je kunt natuurlijk verschillende kant-en-klare scrubs kopen, maar het is net zo makkelijk om je eigen te maken. Mix suiker met olijfolie, of een andere olie (Zie: kokos, amandel), en voilà je eigen scrubmix! Vervolgens breng je de scrub in ronddraaiende bewegingen aan, doe dit 1 of 2 keer per week. Heb je gescrubt? Dan kun je aan de slag met je scheermes voor die super gladde benen!

zomerproof benen

Ontharen: scheren, waxen of laseren?

De beste tijdstip om te scheren is aan het einde van je doucheroutine. Hierdoor staan de haarzakjes open en voorkom je ingegroeide haren na het scrubben. Als je gaat scheren, doe dit dan NIET droog of alleen met water! Hierdoor raakt de huid geïrriteerd en dat wil je natuurlijk niet. Het is belangrijk dat je altijd een scheergel, -schuim of -olie gebruikt of anders je conditioner, werkt ook prima! Dep vervolgens je huid droog en breng een goede vocht inbrengende bodylotion aan. Ga je liever voor gladde benen voor de long term? Dan is wellicht een wax-sessie of laserontharing iets voor jou!

Zelfbruiner nodig?

Zien jouw benen niet vaak zonlicht en houd je niet van de zonnebank, maar wil je wel graag een lekker kleurtje? Dan heb je altijd nog de optie om zelfbruiner te gebruiken voor een mooi tintje op je benen. Dit is goedkoper én ook beter voor je huid. Omdat je al hebt gescrubt, kun je de zelfbruiner mooi en egaal aanbrengen. Ook behoud je het kleurtje langer! Breng de zelfbruiner op droge en schone huid aan. Laat het drogen voordat jij je kleding aantrekt. Ben je al van nature gezegend met een mooie gekleurde huid dan kun je deze stap natuurlijk overslaan!

Geef ook je voeten de nodige aandacht

Het is belangrijk dat je voeten er ook goed uit zien. Je kunt jezelf een pedicure geven, of je gaat langs een specialist. Begin met het knippen van je nagels, vervolgens vijl je ze. Neem die extra stap om ook je nagelriemen goed te verzorgen door een olie op te smeren, even laten intrekken en in masseren om ze vervolgens naar achteren te duwen met een bokkenpootje. Vergeet niet om je voeten ook te scrubben! Smeer daarna een lekkere crème in en trek dikke sokken aan om het in te laten trekken. We promise you, je voeten zullen zo zacht zijn als een babies butt.

Show die zomerproof benen met je favoriete jurkje

Nu je benen ready-to-go zijn, moet je ze natuurlijk wel showen. Wat dacht je van deze jurkjes?

Toffe jurkjes hé, ja we know what we’re doing *wink* Hier kun je terecht voor meer van zulke leuke jurkjes voor jouw summerproof legs. Hello zomerbenen!

Beeld cc: Southern Curls and Pearls 

Lees ook