1. Home
  2. Inspiratie
  3. DIY: maak je eigen festivaljurkje

DIY: maak je eigen festivaljurkje

Door Moniek Linssen - Vrijdag 24 Juni 2016 | 16:26

diy-festivaljurkjeFestivals zijn ‘de nieuwe vakanties’. Logisch ook, want wat is er leuker dan met je vrienden, hartje zomer, op vrolijke muziek dansen? Daarnaast is het stiekem best heel geinig om te zien wat iedereen draagt. Álles mag! Van veren in je haar tot tijdelijke tattoos, je komt het allemaal tegen op ’t festivalterrein. Wij vonden deze makkelijke DIY om zelf een festival- of zomerjurkje te maken. Lekker simpel, wat des te meer ruimte laat om te spelen met leuke accessoires!

Dit heb je nodig
* Een maxi-rok in een vrolijke kleur of print
* Een textielschaar
* Naald en draad

Zo maak jij je eigen festivaljurkje
Deze do it yourself is lekker makkelijk, omdat je geen naaimachine hoeft te gebruiken (mag wel, als je het perfect af wilt werken). Je begint met het afknippen van een bovenste strook van de lange rok. Daarna knip je drie inhammen: twee voor je armen en eentje voor je hoofd. De losse uiteinden naai je aan elkaar met naald en draad, of je knoopt het aan elkaar: net welk effect jijzelf wil! Stap voor stap zien hoe je het precies doet? Check Bloglovin | One Of Each Blog om het jurkje te maken.

diy-festivaljurkje-stappenNiet zo’n crea-bea of geen tijd? Geen probleem, hier shop je heel veel kant-en-klare zomerjurkjes!

Lees ook