1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zomerjurkjes 2023: leukste jurkjes voor juni incl. tips

Zomerjurkjes 2023: leukste jurkjes voor juni incl. tips

Door Lieke.van.drooge - Donderdag 01 Juni 2023 | 07:00

Zomerjurken: leukste jurken voor juni

In juni is het meestal al wat warmer in Nederland, waardoor je voor lichtere en luchtigere jurkjes kunt kiezen. 

Hieronder vind je een aantal suggesties voor jurkjes die je in juni in Nederland kunt dragen.

7 soorten jurken voor juni

  1. Zomerjurkjes: Zomerjurkjes zijn meestal gemaakt van lichte, ademende stoffen zoals katoen, linnen, of viscose. Ze zijn vaak mouwloos of hebben korte mouwen en hebben een vrolijk printje of kleurtje. Zomerjurkjes zijn perfect voor een dagje naar het strand of een barbecue in de tuin.
  2. Maxi-jurken: Maxi-jurken zijn lange jurken die tot op de enkels vallen. Ze zijn vaak gemaakt van lichte stoffen zoals chiffon of zijde en hebben vaak een bloemenprint. Maxi-jurken zijn ideaal voor een avondje uit of een zomerse bruiloft.
  3. Midi-jurken: Midi-jurken zijn jurken die tot net boven of onder de knie vallen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en stoffen, van casual katoen tot elegante zijde. Midi-jurken zijn geschikt voor zowel formele als informele gelegenheden.
  4. Off-shoulder jurken: Off-shoulder jurken zijn jurken met een halslijn die de schouders bloot laat. Ze zijn vaak gemaakt van lichte, luchtige stoffen en hebben vaak een losse, zwierige pasvorm. Off-shoulder jurken zijn perfect voor een zomerse dag of een feestje.
  5. Wrap jurken: Wrap jurken, of wikkeljurken, zijn jurken met een overslag aan de voorkant die vastgemaakt wordt met een strik of knoop. Ze zijn vaak gemaakt van lichte, soepele stoffen zoals jersey of viscose en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleuren. Wrap jurken zijn geschikt voor zowel casual als formele gelegenheden.x
  6. Denimjurken: Denimjurken, of spijkerjurkjes, zijn perfect voor een casual look in de zomer. Ze zijn gemaakt van stevig denim en hebben vaak een losse pasvorm en korte mouwen. Combineer ze met sneakers of sandalen voor een comfortabele, zomerse outfit.
  7. Blousejurken: Blousejurken zijn jurken die eruitzien als een blouse, maar dan langer zijn. Ze zijn vaak gemaakt van lichte, luchtige stoffen zoals katoen of zijde en hebben vaak een vrolijk patroon. Blousejurken zijn geschikt voor zowel informele als formele gelegenheden.

 

Beste stoffen voor een zomerjurk

Let bij het kiezen van een jurkje ook op de kleur en het patroon. In de zomer kun je het beste kiezen voor lichte kleuren en vrolijke prints, zoals bloemen of strepen. Donkere kleuren zijn minder geschikt voor de zomer, omdat ze warmte kunnen vasthouden. Onthoud dat het belangrijk is om te kiezen voor lichte, luchtige stoffen en losse pasvormen in de zomer. Vermijd stoffen zoals wol en fluweel, die te warm kunnen zijn voor het weer in juni in Nederland. Kies in plaats daarvan voor stoffen zoals katoen, linnen, viscose, chiffon of zijde.

Lees ook