1. Home
  2. Inspiratie
  3. DIY: Fashionable jurk

DIY: Fashionable jurk

Door Merel Van Hees - Maandag 22 September 2014 | 13:00

Het najaar komt er weer aan, tijd om je kast uit te zoeken en de kleding weg te gooien die je al jaren in je kast hebt hangen met de smoes ze ooit weer te dragen.. Maar wacht, gooi niet alles weg! Aan dat simpele jurkje kun je namelijk makkelijk een nieuwe twist geven zodat het toch nog een seizoen mee kan.

Dit heb je nodig
* Een simpele jurk met mouwtjes
* Een textielschaar

Zo pimp jij jouw jurk
Zoals je ziet heb je weinig spullen nodig om jouw jurkje weer te pimpen voor het nieuwe seizoen. Ook als jij geen held bent met wat stof en een schaar kun je deze do-it-yourself makkelijk volgen.
Je begint met het afknippen van de mouwen, hierdoor krijg je een lekker speelse twist. Knip daarna de jurk – net iets boven de helft – doormidden. Je hebt nu een top en een rok. Knip bij de top onderin een rondje, hier komt de rok straks doorheen zodat het weer een geheel wordt. Pak de rok en maak een verticale knip. Pak beide punten van de rok en haal die door het rondje van de top. En voilá, als je hier een knoopje in maakt heb jij een fantastische nieuwe jurk!

Wil je het jurkje nog iets opvrolijken? Knip dan uit een vel karton een patroontje, pak wat verf en stempelen maar!

Heb je nou geen rechttoe rechtaan jurkje in de kast hangen maar wil je toch dit gave jurkje maken? Wij hebben een goedkoop jurkje gevonden. Klik hier om het jurkje te shoppen.

DIY Jurk | Jurkjes.nl

Bron: https://www.clickypix.com/

 

 

Lees ook