1. Home
  2. Inspiratie
  3. De mooiste bruidsjurken van 2014 (celebrities!)

De mooiste bruidsjurken van 2014 (celebrities!)

Door Britte Kramer - Vrijdag 26 December 2014 | 16:15

Nou nou, dat 2014 was een behoorlijk pittig jaar voor Cupido. Zijn pijl en boog leken overuren te draaien! Er trouwden massa’s celebrities (George Clooney, Brad Pitt, bah – wat een rotjaar was het eigenlijk…).

Als celeb en stijlicoon kun je natuurlijk niet zomaar de meute achterna, maar moet je wel een beetje in een spraakmakende jurk aan komen schrijden. Deze sterren voelden feilloos aan wat er van ze verwacht werd. Kijk mee naar onze favoriete bruidsjurken van 2014!

De nonchalant-chique van OLIVIA PALERMO | Wat een droom van een jurk droeg Olivia Palermo. Van boven o zo simpel en bescheiden; een witte longsleeve met ronde hals? Really? Dat kan dus gewoon, op de mooiste dag van je leven?! Epiphany! Van onder een fantastische mix van kittig (de split!), klassiek (kant!) en romantisch (tule!). Ook geen ingewikkelde updo’s of uitbundige krullen, maar een prachtige naturelle staart die haar jurk extra mooi liet uitkomen. Wat ons betreft een trend die zich voortzet in 2015.

Olivia Palermo

De bekladde van ANGELINA JOLIE | Er is geen twijfel over mogelijk: de bruid van Brad won dit jaar de originaliteitsprijs. We zaten weken in spanning: hoe zou de excentrieke Angelina de trap aftreden? Allerlei ideeën schoten ons door het hoofd, maar dit hadden we never ever kunnen bedenken. De satijnen Versacejurk was qua model op zich vrij simpel (doch beeldschoon), maar wat écht de aandacht trok waren de tekeningen van Brangelina’s bloedeigen zestal. De kinderen sloofden zich flink uit om hun moeder te laten stralen in een superpersoonlijke, onvergetelijke trouwjurk, die door de print zelfs nog een tikkie punk uitstraalde ook!

Angelina Jolie

De sobere engelachtige van SOLANGE KNOWLES | Als je al je gasten de dresscode ‘wit’ meegeeft, hoe spring je er dan zelf nog uit? In plaats van over the top weelderigheid koos Beyoncé’s zus (sorry) Solange voor een serene, ingetogen jurk van Humberto Leon voor Kenzo. Superchic en stijlvol, en met absolute klasse. Maar ondanks dat de jurk haar lichaam bijna compleet bedekt vinden wij hem toch gedurfd. Of misschien júist wel daarom. De goudkleurige armbanden en haar enorme bos haar maken de look compleet.

Solange Knowles

De pittige frisse én de hopeloos romantische van POPPY DELEVINGNE | Een grote trend onder de huwende celebs in 2014: meerdere jurken. In het geval van Cara’s zus (sorry) Poppy Delevingne vonden we dit begrijpelijk, aangezien ze een keer in Engeland trouwde, en een keer in Marrakech. In Engeland hees ze zich in een kittig, fris, kraakwit Chaneljurkje, in Marokko trok ze een prachtige bohemien flowerpowerjurk van Emilio Pucci aan.

Poppy Delevingne

Poppy Delevingne

Een van de vele van AMAL ALAMUDDIN | Alsof ze ons medevrouwen al niet genoeg de ogen uitstak met een gom als George Clooney aan haar zij, besloot Amal Alamuddin dat één bruidsjurk niet genoeg was. Bij lange na niet: ze zette alles op alles om zich in het (deels afgezette!) Venetië van ál haar beste kanten te laten zien, en daarvoor trok ze heel wat items uit de kast. Zo verscheen ze in een zwartwit gestreepte Dolce & Gabbana-jurk, een rood met zwarte jurk van Alexander McQueen, een schattig gebloemd wit jurkje van Giambattista Valli Couture, een stijlvol wit pak met palazzo pants van Stella McCartney én de showstopper die je hieronder ziet, van Oscar de la Renta.

Amal Alamuddin

De klassieke van LAUREN CONRAD | Ook Lauren Conrad vond één jurk wat schraaltjes. Vóór ze de nacht wegdanste in een strapless jurk van Monique Lhuillier straalde ze in een kanten creatie van Badgley Mischka. Hoewel ze eerst eigenlijk voor een volle jurk met tule wilde gaan, besloot ze na een fotoshoot om toch voor een meer nauwsluitende, soepel vallende jurk te gaan. Dat werd deze kanten. Niet dat het er veel soberder op werd; de romantische sleep was maar liefst tien meter lang!

Lauren Conrad

Schrijd je in 2015 zelf richting het altaar? Kijk dan even of jouw droomjurk hiertussen zit. Ben je ‘slechts’ gast? Dan kun je hier misschien voorzichtig al even inspiratie opdoen.

Lees ook