1. Home
  2. Inspiratie
  3. Beyoncé in H&M Zomercollectie

Beyoncé in H&M Zomercollectie

Door Elise Takkenberg - Donderdag 02 Mei 2013 | 15:37

H&M Beyonce zomercollectie | Jurkjes.nl

H&M start vandaag met het promoten van de zomercollectie en dat met niemand minder dan Beyoncé Knowles-Carter. De collectie, genaamd ”BEYONCÉ as MRS. CARTER in H&M”, is vanaf vandaag in de winkel en online verkrijgbaar.

De geruchten dat Beyoncé het nieuwe gezicht van H&M werd gaan al langer rond, op 21 maart werden deze geruchten bevestigd. De zangeres is het gezicht van de gehele campagne. Ze is te zien op zowel billboards als in een commercial op televisie, via printmedia en in banners online.

Het beeldmateriaal is op de Bahama’s gefotografeerd door het Nederlandse fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. De commercial bevat de nieuwe single van Beyoncé: Standing on the Sun. ”Het was heerlijk om op een tropisch eiland te werken. Het voelde meer als het maken van een videoclip dan een commercial”, laat Beyoncé weten.

Naast de reguliere collectie is er ook een H&M for Water collectie bijgevoegd. Een kwart van de opbrengst wordt door H&M gedoneerd aan duurzame waterprojecten van WaterAid. Sinds 2002 heeft H&M al ruim € 2.030.000 opgehaald voor WaterAid. Deze organisatie regelt veilig drinkwater, betere hygiëne en sanitaire voorzieningen over de hele wereld.

H&M Beyonce zomercollectie | Jurkjes.nl

De zomercollectie

De collectie bestaat uit verschillende soorten bikini’s en badpakken, armbanden, kettingen, ringen en zomerjurken. Behalve de accessoires zijn er ook sandalen en pumps ontworpen. De items hebben een flirty look en bevatten veel kleur met een gouden touch.

In een eerder persbericht vertelde Beyoncé over de samenwerking: ”ik heb altijd van H&M gehouden, omdat de focus bij hen ligt op lol en betaalbare kleding. Ik vond het concept voor onze samenwerking te gek, namelijk de verschillende emoties van de vrouw gebaseerd op de vier basiselementen vuur, water, aarde en wind”.

Beyoncé heeft de collectie niet zelf ontworpen, maar zij heeft zeker inspraak gehad. Hoofd design van H&M Ann-Sofie Johansson: ”Door de inspraak van Beyoncé tijdens het ontwerpen ademen de items volledig haar persoonlijke stijl”. Als je fan bent van Beyoncé, is het dus zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen!

Klik hier (de collectie staat helaas niet meer online) om de volledige collectie te bekijken. Veel plezier met winkelen!

Lees ook