1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dít zomerjurkje past goed bij jouw figuur

Dít zomerjurkje past goed bij jouw figuur

Door Quirine Brouwer - Woensdag 15 Juni 2022 | 06:00

zomerjurkje figuur

De zomerjurkjes kunnen weer uit de kast! Vind je dat eerste moment met de benen bloot altijd even spannend? Wij helpen je graag, want als je een zomerjurkje kiest dat goed bij jouw figuurtype past, voel jij je ongetwijfeld zelfverzekerd(er).

Zo kom jij stralend de zomer door. Oh, en heb je shop-inspiratie nodig? Via Jurkjes.nl heb je meteen een overzicht van de allermooiste jurkjes van dit seizoen (en hoef je niet zelf alle webshops af te struinen).

Welk figuur heb jij?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen welk figuur jij hebt. De meest voorkomende figuren zijn het appelfiguur, peerfiguur, zandloperfiguur, rechthoekige figuur, en omgekeerde driehoek-figuur. Je kunt jouw figuur herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Appelfiguur/rond: een appelfiguur kenmerkt zich door een ‘ronde’ vorm in het bovenlichaam: volle borsten, een vollere buik en geen goed zichtbare taille. De benen zijn vaak wat slanker.
  • Peerfiguur: als je een peerfiguur hebt, dan heb je een slank bovenlichaam met smalle schouders en borsten, en volle billen en dijen.
  • Zandloperfiguur: bij een zandloperfiguur heb je een smalle taille, volle borsten en brede heupen. De schouders zijn in verhouding met de heupen.
  • Rechthoekig figuur: een rechthoekig figuur kenmerkt zich door rechte lijnen. Er zijn weinig ronde vormen: de schouders, taille en heupen bevinden zich min of meer in een rechte lijn.
  • Omgekeerde driehoek/triangle: bij de omgekeerde driehoek zijn de schouders breder dan de heupen, waardoor de nadruk op het bovenlichaam ligt.

 

Het zomerjurkje voor jouw figuur

Zin om te shoppen voor het ideale zomerjurkje voor jou? We geven graag tips hoe jij jouw prachtige vormen zo goed mogelijk kunt benadrukken, zodat jij je extra zelfverzekerd voelt in je zomergarderobe.

1. Appelfiguur

Als je een appelfiguur hebt, dan heb je prachtig slanke benen waar je nadruk op wil leggen. Omdat je bovenlichaam vaak wat voller is, valt deze meer op, en hier wil je de aandacht weghalen. Hoe je dat doet? Kies voor een zomerjurkje tot de knie met taillering op het slankste deel van het lichaam, net onder de borst. Een wikkeljurk of jurk met ander gedrapeerd detail op het bovenlichaam geeft de illusie van een slanke taille en trekt de aandacht weg van de buik. Kies daarnaast voor een effen dessin om het geheel rustig te houden. Probeer ook weg te blijven bij een ronde hals: dat doet volle borsten nog voller lijken. In plaats daarvan kun jij heel goed een mooie V-hals met decolleté hebben!

2. Peerfiguur

Als je een peerfiguur hebt, wil je balans creëren door minder nadruk op de volle dijen te leggen en meer op het bovenlichaam. Je hebt een prachtig slanke buik en taille, en dat mag gezien worden! Ga voor een jurk met veel volume aan de bovenkant (denk bijvoorbeeld: off-the-shoulder met opvallende mouwen) en iets dat los om de heupen valt. A-lijn jurken zijn hier ideaal voor. Qua neklijn kun je het beste kiezen voor een boothals, off-the-shoulder of halter, omdat deze extra nadruk op je mooie smalle schouders leggen.

3. Zandloperfiguur

Met een zandloperfiguur kun je door je weelderige vormen veel hebben. Wel kunnen die vormen er ook voor zorgen dat iets er snel ordinair uit ziet. Ga daarom voor balans in de keuzes die je maakt: kies je voor strak, ga dan niet te kort, en kies je voor kort, ga dan niet voor een te opvallend decolleté. Zo blijft het geheel rustig terwijl je wel je mooie figuur benadrukt. Eerlijk is eerlijk: de bodyconjurk is voor jou gemaakt. Ook voor een zandloperfiguur geldt dat een ronde hals vaak te veel nadruk legt op de rondheid van de borst. In plaats daarvan is een v-hals, vierkante hals of strapless zomerjurk perfect.

4. Rechthoekig figuur

Als je een rechthoekig figuur hebt, dan wil je graag de illusie van ronde vormen creëren. Dit doe je door te kiezen voor een zomerjurk met accenten op de taille, zoals een wikkeljurk. Jij kunt drukke patronen heel goed hebben, omdat je hier ook wat meer volume mee creëert. Ook lange jurken passen heel goed bij jouw figuur, zolang ze een mooi accent in de taille hebben. Extra tip: rol in het geval van lange mouwen de mouwen op tot de elleboog, want ook dit legt de nadruk op de taille. Qua neklijn zit je goed met een v-hals, een vierkante hals, een haltertop of u-hals.

5. Omgekeerde driehoek – triangle figuur

Heb jij brede schouders en smalle heupen? Dan wil je balans creëren door extra nadruk te leggen op de heupen en deze nadruk weg te halen van de schouders. Kies daarom voor jurken die de schouders bedekken (geen spaghettibandjes of haltertops) en vormen die de aandacht naar beneden trekken, zoals de v-hals. Zorg voor volume rondom de heupen, met bijvoorbeeld een A-lijn jurk.

Lees ook