1. Home
  2. Inspiratie
  3. Stralend de zomer in: 7 prachtige zomerjurkjes voor warme dagen

Stralend de zomer in: 7 prachtige zomerjurkjes voor warme dagen

Door Ilse.bloemendal - Maandag 26 Juni 2023 | 07:00

Oh, wat is het heet! De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van het mooie weer en je garderobe te vullen met luchtige en stijlvolle jurkjes. Of je nu een dagje op het strand doorbrengt, een zomerse barbecue bijwoont of gewoon van de zon wilt genieten, een zomerjurkje is altijd een goede keuze. In dit blogartikel delen we 7 prachtige zomerjurkjes die je helpen stralen tijdens de warme dagen. Ontdek welke stijlen en trends je niet mag missen én hoe je ze het beste kunt stylen voor een moeiteloos chique look. 

1. De zwierige maxi-jurk

Ontdek de ultieme zomerse elegantie met een zwierige maxi-jurk. Deze lange jurk is comfortabel, luchtig en perfect voor een dag op het strand of een zomerse avondwandeling. Combineer deze musthave met sandalen en een strooien hoed voor een casual look, of voeg een statementriem en hakken toe voor een meer geklede uitstraling.

2. De speelse zomerjurkjes

Laat je innerlijke jeugdigheid zien met een speels zomerjurkje. Denk aan vrolijke prints, ruches en felle kleuren die je humeur direct opvrolijken. Combineer deze leuke jurk met sneakers en een denimjack voor een relaxte look, of draag het met sandalen en een statementzonnebril voor een dagje uit.

3. De boho chic jurk

Omarm de boho-stijl met een luchtige en romantische jurk. Kies voor vloeiende stoffen, borduursels en franjes voor een ultieme zomerse look. Stylingtips: Combineer een boho chic jurk met enkellaarsjes en een denim vest voor een casual boho-stijl, of draag het met sandalen en opvallende sieraden voor een zomerfestival.

4. De klassieke gestreepte jurk

Streepjes zijn tijdloos en altijd stijlvol, vooral tijdens de zomer. Kies voor een gestreepte jurk in maritieme kleuren voor een nautische look. Combineer met witte sneakers en een gestructureerde blazer voor een chique en verfijnde uitstraling, of draag het met sandalen en een rieten tas voor een dagje op het strand.

5. De luchtige tuniekjurk

Tuniekjurken zijn perfect voor warme dagen vanwege hun losse en luchtige pasvorm. Kies voor lichte stoffen en zomerse prints voor ultiem comfort. Draag tuniekjes met sandalen en een breedgerande hoed voor een stranduitje, of combineer het met sleehakken en een statementketting voor een zomerse avondlook.

6. Bloemenprint zomerjurkjes

Bloemenprints zijn onmisbaar in de zomer en brengen direct een vrolijke en vrouwelijke sfeer met zich mee. Kies voor een bloemenjurk in zachte kleuren voor een romantische uitstraling. Combineer met platte sandalen en een spijkerjack voor een casual dagelijkse look, of draag het met sleehakken en een rieten tas voor een zomerse lunchdate. Een van onze favoriete zomerjurkjes!

7. De elegante midi-zomerjurkjes

De midi-jurk is de perfecte balans tussen comfort en elegantie. Kies voor een stijlvolle midi-jurk in een effen kleur voor een tijdloze en veelzijdige look. Stylingtips: Combineer met hoge hakken en een clutch voor een avondje uit, of draag het met sandalen en een hoed voor een chique zomerse brunch.

Lees ook