1. Home
  2. Inspiratie
  3. Weekendtip: expo Peter Lindbergh in de Kunsthal Rotterdam

Weekendtip: expo Peter Lindbergh in de Kunsthal Rotterdam

Door Britte Kramer - Vrijdag 09 September 2016 | 10:20

Peter Lindbergh is een van ’s werelds beste modefotografen. Na jaren gewerkt te hebben met zo’n beetje alle topmodellen, is het nu tijd voor een expositie van zijn werk. Vanaf dit weekend kun je zijn kunstzinnige kiekjes (veelal in zwart en wit) bewonderen in de Kunsthal Rotterdam. Om dit te vieren is het voor even een en al mode(l) in de havenstad.

Peter Lindbergh
De tentoonstelling kreeg de naam ‘A Different History of Fashion’ en zal de hele wereld over reizen, maar de Kunsthal vormt het startpunt. Voor de gelegenheid is de Duitse Peter Lindbergh zelf aanwezig in Rotterdam, mét een schare supermodellen. Vandaag, vrijdag 9 september, om 13:00 uur zullen ze hun entree maken bij de Kunsthal. Onder meer Lara Stone, Cindy Crawford en Eva Herzigova schrijden over de rode loper. Zaterdag 10 september kun je aanwezig zijn bij een interview met Peter Lindbergh, én het boek laten signeren. Meld je wel even aan via reserveren@kunsthal.nl en zorg dat je er op tijd bij bent: er is beperkt plaats beschikbaar in het auditorium van de Kunsthal.

Begin van het topmodellentijdperk
Wat het werk van Peter Lindbergh zo speciaal maakt, is dat hij de eerste was die modefotografie gebruikte om verhalen te vertellen. Hiermee inspireerde hij vele andere fotografen, kunstenaars en filmers. Ook fotografeert hij zijn modellen het liefst zo naturel mogelijk, dus met weinig make-up – romantisch en puur. Zo droeg hij ook bij aan ‘het nieuwe vrouwbeeld’. Waarschijnlijk ken je zijn beroemde foto ‘Wild at Heart’ wel, waarin Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington en Tatjana Patitz voor het eerst samenkwamen. Deze foto markeert het begin van het topmodellentijdperk.

Couturestukken en backstagefilmpjes
Ben je niet zo’n museummens? Of vind je Rotterdam te ver weg? No worries, er komt ook een boek uit met daarin het beste van dertig jaar werk. Dat wil zeggen: de meest iconische foto’s van Peter Lindbergh, aan de hand van 25 couturiers uit verschillende tijdperken. Foto’s die hij maakte voor Vogue en Harper’s Bazaar, maar ook vele nooit eerder vertoonde beelden. FYI: deze man werkt al meer dan dertig jaar samen met ontwerpers als Jean Paul Gaultier, Azzedine Alaia en Comme des Garçons. Ga je wél naar het museum, dan kun je genieten van extraatjes, zoals originele stukken uit de couturecollecties die je op de foto’s ziet, polaroids en backstagefilmpjes.

Wild at Heart | Peter Lindbergh

Praktische informatie
Een behoorlijk invloedrijk persoon dus, deze Peter Lindbergh, en niet alleen in de modewereld. Van zaterdag 10 september tot 12 februari 2017 kun je de selectie van meer dan 220 foto’s bewonderen in de Kunsthal Rotterdam. Een ticket kost € 12,-. Lees hier alle ins & outs. Het bijbehorende boek is vanaf 31 oktober te bestellen bij Bol.com, maar nu al te koop in de Kunsthal.

Lees ook