1. Home
  2. Inspiratie
  3. Wat te dragen onder een jurk? Ontdek hier de juiste onderkleding

Wat te dragen onder een jurk? Ontdek hier de juiste onderkleding

Door Ilse.bloemendal - Dinsdag 07 Maart 2023 | 09:29

Het dragen van een jurk kan een perfecte manier zijn om elegantie en vrouwelijkheid te benadrukken, maar vaak rijst de vraag wat er onder gedragen moet worden. Het kiezen van de juiste onderkleding is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste jurk, omdat het de algehele look kan beïnvloeden. Of je nu een strakke bodycon-jurk of een luchtige zomerjurk draagt, er zijn verschillende opties om ervoor te zorgen dat je de juiste onderkleding kiest om er op je best uit te zien. In deze blog gaan we essentiële tips delen om je te helpen de perfecte onderkleding te kiezen voor verschillende soorten jurken en gelegenheden.

Van het vinden van de juiste bh tot het kiezen van de juiste slip, wij hebben alles wat je nodig hebt om comfortabel en stijlvol te zijn in elke jurk die je kiest.

Wat draag je onder een jurk? Dit is de juiste onderkleding

Of je nu een casual sundress of een chique cocktailjurk draagt, het kiezen van de juiste onderkleding is cruciaal om je look af te maken. Hier zijn enkele essentiële tips om te onthouden bij het kiezen van de juiste onderkleding voor verschillende soorten jurken en gelegenheden:

  1. Bh’s: Kies de juiste bh op basis van de stijl van de jurk. Voor een strapless jurk heb je bijvoorbeeld een strapless bh nodig, terwijl een jurk met een diepe halslijn kan worden gecombineerd met een bh met een plunge- of halterhals. Pas eerst wat verschillende bh’s voordat je de deur uitgaat.
  2. Slips: Kies een slip die past bij de stijl en het materiaal van de jurk. Een naadloze slip is bijvoorbeeld perfect voor een strakke bodycon-jurk, terwijl een rok met een wijde rok kan worden gecombineerd met een onderrok voor extra volume. Je moet natuurlijk voorkomen dat je ondergoed doorschijnt…
  3. Shapewear: Als je op zoek bent naar een extra gestroomlijnde look, kan corrigerend ondergoed een goede optie zijn. Kies een stuk dat past bij de stijl van de jurk en je lichaamstype. Shapewear is er in allerlei soorten en maten. Ga goed na wat bij jou past. Elk figuur én voorkeuren zijn anders.
  4. Panty’s: Voor een formele gelegenheid of een koude dag is het dragen van een panty onder een jurk een goede idee. Kies panty’s in een kleur die past bij je huidskleur en de kleur van de jurk. Tegenwoordig heb je ook panty’s met print. Wat dacht je van een stippen- of panterprint?
  5. Accessoires: Vergeet niet om accessoires te dragen die passen bij je outfit. Bijvoorbeeld een mooie ketting, armband, oorbellen of een mooie tas om je look helemaal af te maken. Oeh la la!

Onthoud dat de juiste onderkleding niet alleen zorgt voor een betere pasvorm en comfort, maar ook kan bijdragen aan je zelfvertrouwen en de algehele uitstraling van je outfit. Door deze tips te volgen, kun je er zeker van zijn dat je er op je best uitziet in elke jurk die je draagt.

Lees ook