1. Home
  2. Inspiratie
  3. Een jurk dragen zonder BH: 4 tips

Een jurk dragen zonder BH: 4 tips

Door Ilse Bloemendal - Donderdag 13 Oktober 2022 | 10:32

Op 13 oktober is het internationale ‘Geen BH-Dag’. Wist je dat het zelfs mooier is om bij verschillende jurkjes geen bh te dragen? Bijvoorbeeld omdat de rug of mouwen laag zijn uitgesneden, de bandjes van je bh naast de bandjes van de jurk vallen of omdat je jurk doorschijnt. Lees hier hoe jij een jurk draagt zonder bh.

1. Geen bh

Je ziet het tegenwoordig steeds meer: vrouwen die geen bh dragen. Bijna niemand kijkt er dan ook meer van op als je geen bh draagt. Hoewel het misschien even onwennig voelt in het begin, ben je na een paar uur helemaal gewend. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat iemand je bh ziet. Sexy!

2. Plakbeha’s  

Een jurk met een laag uitgesneden rug prachtig. Het is absoluut niet de bedoeling dat je bh zichtbaar is. Als je het dragen van een jurk zonder bh niet prettig vindt, kies dan voor een plak bh. Zoals de naam al een beetje verklapt, zijn dit twee cups die je op je borsten plakt. Hierdoor zijn je schouders en rug vrij van bandjes. Je hebt plak bh’s in verschillende kleuren en soorten – zelfs met push up effect! 

3. Boob tape

Heb je een ingewikkelde jurk waar geen enkele bh geschikt voor is? Ook dan is er een oplossing! Maak kennis met ‘boob tape’. Dit is een soort tape die je borsten ondersteuning biedt en ervoor zorgt dat je kleding op de juiste plek blijft zitten. Je kunt je borsten intapen op verschillende manieren. Als je het tape omhoog plakt, geef je je borsten een lift. Super handig!

4. Tepelbedekkers

Lijkt het jou maar niets dat tapen en gaat het je puur om het niet doorschijnen van je tepels? Dan zijn tepelbedekkers wat voor jou. Dit zijn een soort van stickers om je tepels mee af te plakken en ze gegarandeerd onzichtbaar zijn onder de jurk die je draagt.

Je jurk zonder beha dragen: voor welke oplossing ga jij?

Is jouw zoektocht naar hulpmiddeltjes waarmee je je jurk zonder bh kunt dragen nu voltooid? Fijn, dan kan je nu elk denkbaar jurkje dragen. Laat je inspireren door deze leuke jurkjes.

Lees ook