1. Home
  2. Inspiratie
  3. Het verhaal van een rampzalige kerst!

Het verhaal van een rampzalige kerst!

Door Shelley Beekman - Donderdag 26 December 2013 | 10:00

rampzalige kerst

Het leek een fantastisch idee, mijn moeder en ik die samen een paar dagen gingen kerstshoppen in Londen. Het klinkt nog steeds als een fantastisch idee, al zeg ik het zelf. Toch liep onze shopping trip net even anders toen we de dag voor kerstavond te horen kregen dat we niet meer naar Nederland konden vanwege ‘hevige sneeuwval’. Nu, een paar jaar later denk ik nog altijd met een glimlach terug aan dit rampzalige kerstverhaal.

“Het spijt me mevrouw, er zijn echt geen tickets meer naar Nederland vanavond, wij adviseren u terug te keren naar uw hotel en het morgen nog een keer te proberen” zegt de woordvoerder van de KLM. Geïrriteerd en moe keren we terug naar ons hotel dat ongeveer twee uur buiten het centrum van Londen in een of andere getto wijk ligt. Mijn kerstgevoel is ver weg gezakt in mijn nieuwe primark laarsjes.

Na een korte nacht keren we terug naar het vliegveld in de hoop nu wel een ticket naar huis te bemachtigen, het is inmiddels al de dag van kerstavond en ondanks dat mijn moeder een schatje is, wilde ik écht niet mijn kerstdagen hier doorbrengen. Op het vliegveld was het een jungle van mensen, kinderen en koffers. Door een stroomstoring werkte de check-in balies niet en lagen er metershoge stapels koffers, overal.

Vooraan in de rij kregen we te horen dat er nog één vlucht richting Amsterdam ging én met twee stoelen vrij. Met het idee van lekker gourmetten met oma en de rest van de familie in ons achterhoofd renden we zo hard als we konden richting gate 5. Mensen die in de wegliepen hadden pech, want wij moesten en zouden dit vliegtuig halen! Mijn moeder, die niet zo een top atleet is, liep al snel een achterstand op, dus besloot ik in mijn eentje het vliegtuig tegen te houden.

Om de een of andere onlogische reden lag gate 5 helemaal niet in de buurt van gate 4 en dus bleef ik – inmiddels hoestend en hijgend – door rennen over het vliegveld. Uiteindelijk bereikte ik de gate en met een laatste eindsprint vloog ik het vliegtuig in. Van mijn moeder ontbrak nog ieder spoor en ruim vijf minuten later kwam daar eindelijk mijn kleine moedertje aangesjokt.

We hadden het vliegtuig gehaald, we zouden thuis zijn met kerst! WOEHOE! Nog nooit in mijn leven ben ik zo blij geweest om in een vliegtuig te zitten. Eenmaal op Schiphol aangekomen bleek dat onze koffers het avontuur niet met succes hadden overleefd en dat onze familie hun kerstcadeautjes pas in het nieuwe jaar mochten openmaken.

Al met al een fantastisch avontuur, maar volgende keer zorg ik dat ik een paar dagen eerder ga kerstshoppen!

Lees ook