1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend report: F/W 2013-2014

Trend report: F/W 2013-2014

Door Elise Takkenberg - Woensdag 21 Augustus 2013 | 11:15

Alhoewel menig Nederlander intens geniet van de zon en de oplopende temperaturen, zijn de echte fashion lovers alweer een paar maanden bezig met de herfst- en wintercollecties. Welke ontwikkelingen vinden plaats, welke trends zetten voort? Blijven de trends zoals voorgeschreven, of verandert er veel?

Tijdens de grote evenementen zoals de Amsterdam Fashion Week werd er al veel bekend gemaakt en velen staan te popelen om aan de slag te gaan met de najaarstrends. Helaas (helaas?) laat het weer dit nu niet toe en daarom hebben wij alle trends voor je op een rij gezet in een trend report. Zo kun je gemakkelijk inspiratie opdoen en in de aankomende herfst en winter knallen met jouw nieuwe outfits!

Trends die we al kennen uit voorgaande jaren en seizoenen zijn de prints. Van dierenprint tot een Schots ruitje: we hebben er nog lang geen genoeg van! Hiernaast vinden we ook opvallende aspecten zoals bont en leer terug op de catwalk. Kijk je mee naar de trends voor de herfst en winter?

Trend report prints | Jurkjes.nl

De prints zijn onverwoestbaar! Het begon bij de bloemenprint, maar tegenwoordig is iedere denkbare print hot. De dierenprint wordt o.a. opnieuw overgenomen door Isabel Marant. De ruitjes zijn volgens Chanel en Mulberry de print van het seizoen en Emanuel Ungaro zet een statement met stippen. Een nieuwe, opmerkelijke print is de print die is afgeleid van kerkelijke schilderen. Dolce & Gabbana, maar ook Just Cavalli zijn met deze ontwerpen gespot.

Tip: ben jij op zoek naar jurkjes met print? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Trend report kleuren F/W 2013 | Jurkjes.nl

Alhoewel we vorig jaar veel bordeauxrood en okergeel op de catwalk zagen paraderen, is dit seizoen niet bedoeld voor kleur. De merken spelen vooral met zwart, wit, donkergroen en grijs. Vinden wij niet erg: classy en fabulous! Tevens betekent dit dat je los kan gaan met het kopen van zwarte en witte items. Zwart en wit kun je eindeloos combineren en ook donkergroen en grijs vallen prima binnen dit kleurenpalet. Het is immers crisis, hè..

Trend report | Jurkjes.nl

Denim is de stof van het seizoen? Welnee! Je kunt je aankomende winter uitleven met stoffen als leer, satijn, fluweel en bont. Wat bont en leer betreft gaan wij liever voor de faux-variant, maar ook deze zijn volop verkrijgbaar. Naast deze stoffen presenteerde o.a. Christian Dior items in knitwear, een heerlijk model als het koud is (we wonen immers in Nederland).

Veel modehuizen gaan voor glitter & glamour. Versace en Chanel gebruiken glimmende stoffen, diamanten en pailletten. Laat de feestdagen maar beginnen!

Trend report F/W Jurkjes.nl

 

De pasvormen lopen dit seizoen behoorlijk uiteen. De welbekende varianten als de cut out items en de cropped tops komen terug bij Jean-Charles de Castelbajac. Een andere opvallende stijl is de minimalistische stijl. Items van o.a. het Franse modehuis Céline kennen geen taille en zijn groots van formaat. Een groot fan van deze stijl is blogger Sabrina Meijer van AfterDRK.

Al met al vinden wij de trends behoorlijk draagbaar dit seizoen. Alhoewel wij ons niet wagen aan een cropped top in hartje winter, zijn de oversized kledingstukken wel een favoriet. Tevens is het leuk om drukke prints met egale kleuren als zwart, wit en donkergroen te combineren. Fijne trends voor een fijn najaar!

Zou jij vallen voor een jurkje in kerkelijke print of waag jij je aan een glitter en glamour look? Laat ons weten wat jouw favoriete trend is!

 

Lees ook