1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend report: Schotse ruit

Trend report: Schotse ruit

Door Shelley Beekman - Vrijdag 08 November 2013 | 14:01

schotse ruit

Nadat ik zelf voor een half jaar in Schotland heb gewoond en verliefd ben geworden op de cultuur, ben ik maar wat blij dat ik nu in het straatbeeld dagelijks naar de Schotse ruit kan kijken. De trend heeft zich razend snel verspreid en we zien steeds vaker rokjes, blazers en jurkjes met de schotse print voorbij komen. Waar komt deze trend nou eigenlijk vandaan? En hoe kun je hem het beste dragen? Lees het in dit trend report!

Oorsprong

De Schotse ruit is ontstaan door een speciale weeftechniek die gebruikt werd om het Schotse kilt, ook wel tartan genoemd, te maken. Door deze techniek ontstaan er meerdere ruitjes naast elkaar die worden gekruist door een draad in een andere kleur. Oorspronkelijk werden de tartans gemaakt om te laten zien uit welke streek je kwam, bij officiële gelegenheden verschijnen de Schotten nog steeds in hun kilt. Weten we dat ook weer.

In de mode

Tegenwoordig zien we een hele eigentijdse versie van de Schotse ruit terug in de collecties van bijna elk modehuis. De meest voorkomende is de klassieke rode ruit, maar ook blauw, groen en de bekende zwart-wit combinatie zien we weer in de winkels hangen. Op de catwalk zagen we ook heel veel ruitjes voorbij komen en mijn mode hartje werd er al helemaal warm van. Nu kan ik mijn liefde voor het koude noorden van Groot-Brittannië uiten én ben ik helemaal volgens de mode van nu.

Hoe te dragen?

Je kunt het beste kiezen voor één item dat Schots geïnspireerd is. Als je niet te veel wilt opvallen met je kledingkeuze kan je bijvoorbeeld gaan voor een blazer of sjaal met de Schotse print. Deze twee kun je allebei heel makkelijk combineren met een jeans en een leuke blouse. Als je meer lef hebt dan kun je ook voor een broek of rok kiezen. Deze zijn ook weer gemakkelijk te combineren met een mooie blouse of trui.

Ik ben zeker weten dol op deze trend en ik hoop binnenkort nog veel meer mensen te zien met een mooi Schots printje! Ga jij deze trend dragen?

 

bron beeld: Lookbook.nu

Lees ook