1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend report: denim on denim

Trend report: denim on denim

Door Elise Takkenberg - Donderdag 01 Augustus 2013 | 10:45

Denim men | Jurkjes.nl

Denim is hot! De spijkerstof wordt tegenwoordig al lang niet meer alleen voor spijkerbroeken gebruikt. De winkels hangen vol met spijkerjasjes, blouses, geprinte jeans, schoenen en accessoires. Je kunt niet meer om deze trend heen!

Het fijne aan deze trend is dat je spijkerstof eindeloos kunt combineren. Behalve blauwe varianten is er tegenwoordig veel meer! Je hebt geprinte spijkerstof die gebruikt wordt voor shorts, broeken of jasjes. Er zijn verwassen exemplaren, spijkerstof met details (spikes, ruches, pailletten, studs) en gescheurde varianten.

Behalve blauw kun je denim items ook krijgen in andere kleuren. Zwart en grijs wordt het meest gekozen, maar ook een knalgroene of -rode spijkerbroek is tegenwoordig normaal. Naast deze egale items zijn de printjes ook razend populair. De echte denim on denim trend wordt echter wel het meest gecombineerd met de old school blauwe variant.

Spijkerjurkjes

Behalve broeken, shorts en jasjes is er tegenwoordig ook een groot aanbod aan spijkerjurkjes. Deze jurkjes zijn niet altijd gemaakt van dezelfde zware stof, maar van een look a like. Extra comfortabel dus! Je combineert het spijkerjurkje met een spijkerjasje of een mooie blouse. Je kunt er ook voor kiezen om de stof terug te laten komen in je accessoires, bijvoorbeeld als armband of een mooie tas.

De trend geeft ons een echt rock and roll-gevoel. Een stoere twist in je garderobe kan geen kwaad! Durf diverse denim te combineren en je zult zien dat het een leuk effect heeft.

Heb jij je al gewaagd aan deze trend?

Denim women | Jurkjes.nl

Beeld: Lookbook.nu

 

Lees ook