1. Home
  2. Inspiratie
  3. Thanksgiving! 13 dingen waar we dankbaar voor zijn

Thanksgiving! 13 dingen waar we dankbaar voor zijn

Door Britte Kramer - Woensdag 27 November 2013 | 17:47

Thanksgiving

Vandaag vieren de Amerikanen Thanksgiving. Dat betekent dat ze – tussen het kalkoen eten door – hun dank uitspreken voor alle goede dingen. Wij ‘given thanks’ aan het jaar 2013, dat ons al dit goeds bracht:

De pasteltrend
De zoete vlaag door modeland, die je met een donkerpaarse of felrode lipstick net wat extra pit geeft. Suikerspinkleurtjes mogen van ons sowieso mee naar 2014: in ons haar, in Londen op de catwalk bij Burberry Prorsum, en in Nederland bij die van Claes Iversen.

Fluweel
Sexy en cozy tegelijkertijd, dat is fluweel: hartstikke comfortabel op een non-slonzige manier. What’s not to like? Doe ons een hele garderobe vol! Gelukkig is er keus genoeg: leggings, crop-tops, truien en natuurlijk ook jurkjes. Tip: ga naar Jurkjes.nl en typ als zoekterm ‘velvet’ in.

Urban Outfitters in Nederland
Hallelujah! Heel wat tripjes Antwerpen verder kunnen we eindelijk gewoon in onze eigen hoofdstad shoppen tot we droppen. Kleding, boeken, muziek, camera’s en andersoortige hebbedingen – op Kalverstraat 31-33 vind je drie verdiepingen vol met de beste cadeaus. Ook voor jezelf.

Pinterest
Sinds de ontdekking van deze plaatjesverzamelwebsite komen we wat minder aan onze huishoudelijke taken toe, maar lopen we wel continu rond met een hoofd vol inspiratie. Volg je onze themaborden vol met de mooiste jurkjes al?

De nieuwe koning en koningin
Bea heeft haar rust verdiend, en wij een modebewuste majesteit. Nou, die kregen we. En wel een die pronkt met jurken van Neerlands trots Jan Taminiau, die met de iconische jurken die hij voor de inauguratie ontwierp een plek in de geschiedenisboeken veroverde.

Mannen op de markt
Allemaal hartstikke vervelend hoor, die breakups en dat hartenzeer – begrijp ons niet verkeerd. Maar wij verwelkomden George Clooney, Orlando Bloom, Penn Badgley en Ryan Hemsworth met open armen, toen ze terugkeerden naar de vrijgezellenmarkt.

Pompoen en zoete aardappel
Tja, niet écht nieuw, maar nooit zo populair en makkelijk verkrijgbaar als nu. En laten deze oranje, zoet-hartige heerlijkheden nu net typische Thanksgivingtraktaties zijn. Bak of frituur ze (zoete aardappelfrietjes!) en serveer met zachte geitenkaas. Maak er soep van (deze met feta en munt is fantastisch!) of simpelweg puree. Succes gegarandeerd!

Ryan Gosling
Punt. Waarom? Hoezo ‘waarom’? Gewoon, hij was er. Buzzfeed snapt ons.

Hondje Tuna(meltsmyheart)
Ineens was-ie daar, Tuna met z’n overbeet, z’n aandoenlijke blik en z’n deftige strikjes. Nog nooit hebben we zo van ’tonijn’ genoten als in 2013, nu we dagelijks een foto of filmpje van deze rakker op Instagram voorbij zien komen.

De comeback van de lach
Ja hoor, na jaren van serieuze blikken, zwoele blikken, boze blikken, eendenblikken en weten-wij-wat-voor-blikken is-ie eindelijk weer geoorloofd: de lach! Op de catwalk zagen we de mondhoeken steeds vaker omhoog gekruld (en andere vrolijke fratsen, met dank aan kartrekker Cara Delevingne) en ook uitgaansfoto’s en dergelijke gaan langzaam maar zeker de vrolijke kant op. En kijk hier: Pharrell Williams stopt een clip van 24 uur vol blije mensen. Wij moedigen deze ontwikkeling van harte aan en vragen iedereen vooral op straat te oefenen. Een lach werkt aanstekelijk, en mocht je ’t nog niet weten: zelfs met een neplach kun je je lichaam foppen: het gaat dan vanzelf gelukshormoon aanmaken, waardoor die lach in een mum van tijd zo echt is als-ie maar kan zijn.

Cut-out jurkjes & boots
Stijlvol met een edge. Spannend maar subtiel. Och, och, och, wat houden we toch van tegenstellingen. En wat houden we daarom toch van deze trend, waarin jurkjes en schoenen met een schaar te lijf worden gegaan.

Nieuwe festivals
Jaaa, het festivalseizoen. Wat was het weer fijn hè? En als cadeautje kregen we er zomaar twee nieuwe (grote)  festivals bij. Where The Wild Things Are & Best Kept Secret Festival zijn here to stay! En vanaf volgend jaar komt daar ook Lowlands’ broertje Down The Rabbit Hole bij. Kaartjes voor de meeste festivals kunnen inmiddels worden aangeschaft en hee, de voorpret kan niet vroeg genoeg beginnen. Toch?

Jou!
Ja, dat mag ook wel ‘ns gezegd: wij zijn enorm blij met jou als bezoeker! Dank je wel! Volg je ons ook al op Facebook? Zo blijf je vanzelf op de hoogte van de mooiste nieuwe jurkjes, van sappige nieuwtjes en van niet-te-missen events.

Of volg ons op:
Twitter
Pinterest
Instagram

Waar ben jij 2013 zoal dankbaar voor? Je kunt vast wel iets bedenken, dus hup: mooiste jurk aan morgen en proosten maar! Happy Thanksgiving!

Lees ook