1. Home
  2. Inspiratie
  3. Social media: Pinterest

Social media: Pinterest

Door Shelley Beekman - Dinsdag 05 November 2013 | 14:00

pinterest

In 2010 kwam deze social media hit online en in de eerste negen maanden groeide de website met maar liefst 10 miljoen gebruikers. Ik heb het natuurlijk over mijn favoriete social media platform: Pinterest. Ik pin alles wat los en vast zit en ik ben eindelijk op het punt gekomen dat ik mijn verslaving durf toe te geven. Toch zijn er nog (te) veel mensen die het niet kennen of niet gebruiken. Mijn taak om deze groep over te halen om ook al hun mooiste plaatjes te pinnen.

Pinterest, wat is het?

Eigenlijk is het heel simpel gezegd een website waar je de mooiste plaatjes kunt vinden en deze op je eigen digitale prikbord kan plakken. Je kunt natuurlijk zelf plaatjes uploaden, maar je kan ook andermans plaatjes re-pinnen. De mensen die dingen pinnen waar jij in geïnteresseerd bent, zoals bijvoorbeeld: mode, bruiloft, kunst etc. kun je volgen zodat je deze plaatjes ziet op jouw pinterest-startpagina.

Behalve dat het een leuk tijdverdrijf is voor als je een keer niks te doen hebt op een saaie zondag middag, is het ook ontzettend handig. Zoek je bijvoorbeeld een makkelijk recept of heb je inspiratie nodig voor het verjaardagsfeestje van je zoontje? Tik dan gewoon bij de zoekbalk in waar je naar op zoek bent en voíla de beste ideeën worden je op een gouden dienblad aangereikt.

Deze Pinterest accounts zijn het zeker waard om te volgen:

LaurenConrad.com: We kennen deze van MTV bekende ster allemaal, tegenwoordig pint ze de mooiste dingen van haar website met leuke DIY’s en heel veel mode!
This is Glamorous: Van outfit inspiration tot stijliconen. This is glamorous heeft het allemaal, vooral heel veel mooie plaatjes spotten en re-pinnen!
Eat.Sleep.Wear: Behalve veel mode ook wat inspiratie voor thuis en de mooiste plekjes die je ooit hebt gezien – en waar je deze kunt vinden -.
Style me pretty: Speciaal voor bruiloften, of je nu gaat trouwen of gewoon om vast een beetje inspiratie op te doen voor als de grote dag daar is. Dit is hét pinterest account dat je moet volgen.
HonestlyWTF: Een mengelmoes van alles waar een vrouw zich mee bezighoudt. Mét een update van de laatste fashionshows!

Pinterest borden

Dankzij dit artikel heb ik mijn eigen pinterest-account ook weer aardig aangevuld. Dus nu is het tijd voor jou! Je kunt heel makkelijk inloggen via Facebook en vergeet natuurlijk ook niet even Jurkjes.nl te volgen voor een overzicht van de mooiste jurkjes voor elke gelegenheid!

Heb jij al Pinterest?

 

Bron beeld: Pinterest.com

Lees ook