1. Home
  2. Inspiratie
  3. Studio Jux show op Amsterdam Fashion Week

Studio Jux show op Amsterdam Fashion Week

Door Marise Doeve - Vrijdag 25 Januari 2013 | 11:42

Hoewel je er met dit weer misschien niet op zit te wachten trekt modelievend Nederland tijdens fashion week toch echt de hoge hakjes weer uit de kast. Zo gingen ook wij gister met de hakken in de sneeuw en op naar Amsterdam Fashion Week want daar stond ons de show van Studio Jux te wachten.

Studio Jux tijdens Amsterdam Fashion Week

De koude heenweg waren we al snel weer vergeten. De modellen liepen ons tegemoet in mooie warme kleuren maar ook heerlijk dik gebreide vesten, waar je gewoon in weg zou willen kruipen. Waar veel shows van Fashion Week bestaan uit indrukwekkende fashion die de meeste van ons nooit zullen dragen is Studio Jux vooral heel draagbaar en op een andere manier indrukwekkend.

Studio Jux = Design + Eco + Fair

Studio Jux is namelijk niet zomaar een merk, bij Studio Jux kun je er vanuit gaan dat jij een item koopt met respect voor mens, milieu en stijl. Een merk met een verhaal en een merk waar je trots op kunt zijn als jij het draagt. Volgens Studio Jux zou mode moeten gaan om lol, het woord Jux betekent dan ook lol in het (traditioneel) Duits.

Op de vraag waarom een puur Nederlands merk een Duitse naam draagt konden ze gister eigenlijk niet echt antwoord geven. Ze zochten een woord die hun verhaal zou vertellen en Jux dekte de lading. Uiteindelijk is het bij toeval wel een goede keuze geweest want Studio Jux doet het erg goed bij onze oosterburen.

Studio Jux presented by Wehkamp.nl op Fashion Week

Studio Jux wil een steentje bijdragen aan een betere wereld. Zo laat Jux hun sieraden maken door leerlingen van een speciale school in Alphen aan de Rijn, waar gehandicapte volwassenen zich voorbereiden om de arbeidsmarkt weer te betreden.

Helemaal leuk vinden wij het ‘handje schudden’. Een groot deel van de Studio Jux collectie is geproduceerd in hun eigen fabriek in Nepal en op de Studio Jux website kun jij digitaal handjes schudden met de makers van jouw kleding. Op de waslabels van de kleding staat een nummer (bijvoorbeeld 6), dit nummer zoek je op in het menu en dan kun je zien dat Manoj Chaudhary jouw Jux item heeft gemaakt.

De AW2013 collectie

Los van het feit dat Studio Jux dus maatschappelijk verantwoorde fashion is, is het ook nog eens prachtige mode van nog prachtigere materialen. Denk aan een top gemaakt van houtpulp uit duurzaam gemanagede bossen, met de look en feel van zijde maar dan minder kwetsbaar.

Studio Jux AW2013 op Amsterdam Fashion Week

De collectie voor winter 2013/2014 bestond uit sobere kleuren afgewisseld met mooie stralende kleuren als okergeel en bordeauxrood. Kracht van de collectie zit hem in de mooie materialen en de draagbaarheid. Wij zouden bijna alles uit deze collectie wel willen dragen. Favoriet was een zwarte jumpsuit en een bordeauxrode jurk (zie afbeelding hierboven) van een zijdeachtig materiaal, waarschijnlijk dus houtpulp.

Studio Jux op Amsterdam Fashion Week

Uiteraard zal deze collectie pas eind dit jaar in de winkels liggen maar een deel van de huidige collectie is wel te vinden op Jurkjes.nl. Klik hier om naar alle jurkjes van Studio Jux te gaan.

Bekijk hieronder de video van Studio Jux, gemaakt door Fashion Television:

Lees ook