1. Home
  2. Inspiratie
  3. Sportieve jurken: makkelijk, stijlvol én draagbaar

Sportieve jurken: makkelijk, stijlvol én draagbaar

Door Ilse Bloemendal - Donderdag 06 Januari 2022 | 14:55


Wil je niet super classy voor de dag komen maar de sportieve vrouw uitstralen én dit overdragen via je kleding? Kijk dan eens naar een sportieve jurk. Het fijne van zo’n jurk is dat je met vaak slechts één kledingstuk als de jurk er meteen hip, casual, sportief én zakelijk uitziet. 

Modetrend van 2022

Comfortabele kleding is belangrijker dan ooit. Ook dit jaar zijn we nog veel aan huis gekluisterd. Zoveel mogelijk thuiswerken is namelijk nog steeds de norm en heel veel leuke uitstapjes buitenshuis zijn momenteel niet mogelijk. Waarschijnlijk heb je nog nooit zo vaak in een joggingsbroek gelopen. Heerlijk, maar totaal niet stijlvol. Het kan soms lastig zijn om een comfortabele en stijlvolle outfit te vinden. Dit jaar hoef je gelukkig niet lang te zoeken, want een sportieve jurk is dé oplossing. Nog een goed nieuwtje: de winkels liggen er vol mee. Het is een van de trends van 2022, hoera!

Waarom een sportieve jurk niet in jouw kast kan ontbreken

Wie dacht dat sportieve jurken alleen te dragen zijn bij ‘sportieve aangelegenheden’ heeft het helemaal mis. Sportieve jurken kan je dagelijks dragen en passen bij iedere gelegenheid! Of je nou op zoek bent naar een outfit voor thuis of een comfortabele werkoutfit – met een sportief jurkje zit je altijd goed. Combineer bijvoorbeeld de sportieve jurk met een spijkerjasje en een paar witte sneakers of ga voor een chique look en draag de jurk met een clutch en een paar pumps. Ook in de warme zomermaanden is een sportieve jurk ideaal. Voor een stijlvolle beach look hoef je alleen maar je teenslippers en zonnebril uit de kast te trekken. Zorg er in ieder geval dit jaar voor dat jouw kledingkast is aangevuld met een sportieve jurk. 

Stappenplan: welke sportieve jurk is geschikt voor mij?

Sportieve jurken zijn er vele soorten, maten, kleuren en ontwerpen. Wat je stijl ook is, voor iedereen is er een sportieve jurk te vinden. De keuze is reuze – daarom kan kiezen wat lastig zijn. Hierbij een handig stappenplan om je een handje op weg te helpen.

1. Kies een sportief jurkje dat bij jou past! 

Zorg er wel voor dat je kiest voor een jurk wat past bij jouw figuur. Een jurk met een goede pasvorm doet namelijk wonderen voor je gehele look! Je figuurtype bepaalt dé hele manier van styling van je uiterlijk. Het is daarom belangrijk om te weten wat jouw figuurtype is, zodat je de juiste kleding uitkiest die jouw lichaam het beste laat uitkomen. Volg hieronder het schema om uit te zoeken welk figuurtype jij bent en welke jurkjes het beste bij jou passen. In dit artikel ontdek je wat voor soort sportieve jurk jij moet nemen.

2. Kleur van een sportieve jurk: loop erbij volgens de laatste trends

Wie niet vies is van een beetje knal, kan opgelucht ademhalen. De modekleuren van 2022 spatten zelfs van je scherm – nog nooit waren zoveel felle kleuren in de mode. Als je niet zo’n fan bent van die felle kleuren, heb je ook mazzel. Neutrale tinten zijn dit jaar ook helemaal in. Als je er het liefst volgens de laatste trends bijloopt, zorg dan dat je een van de volgende kleuren kiest:

Modekleuren van 2022

  • Heldergeel
  • Spicy groen
  • Olijfboom groen
  • Vurig oranje
  • Diepgrijs
  • Fuchsia
  • Subtiel beige

3. Het materiaal van een sportieve jurk is belangrijker dan je denkt!

Veel sportieve jurkjes zijn gemaakt van katoen of jerseystof. Dit geeft een casual uitstraling en is ontzettend comfortabel. Deze jurkjes zijn dus ook goed geschikt voor een dagje op de bank of tijdens het maken van een lange strandwandeling. Steeds meer jurken worden gemaakt van travelstof, ideaal. Als je voor dit materiaal kiest, ga je altijd kreukvrij de dag door. En strijken? Ben je mal!

4. Maak je look af met een mooi paar schoenen en wat accessoires

Sneakers staan fantastisch bij een sportieve jurk. Wanneer je de jurk combineert met een (enkel)laarzen of pumps, straal je gelijk meer klasse uit. Maak je outfit af met een clutch of een stoere tas. Binnen een paar minuten ben je klaar voor een uitje, een lange werkdag of gewoon lekker een dagje thuis.

Voor wat voor sportieve jurk ga jij? Bekijk hieronder een paar prachtige voorbeelden.

 

Lees ook