1. Home
  2. Inspiratie
  3. Sneakers bij een jurkje draag je zo!

Sneakers bij een jurkje draag je zo!

Door Ilse Bloemendal - Woensdag 25 Mei 2022 | 10:17

Sneakers zijn de populairste schoenen ever. Al jaren flaneren wij het liefst op gympen. Terwijl deze schoensoort eerst vooral werd gecombineerd met een stoere spijkerbroek, dragen we ze vandaag de dag maar al te graag met een jurkje. Maar kan iedere sneaker onder een jurk en waar moet je op letten? Lees hier 5 tips hoe je sneakers draagt met een jurk.  

1. Platformsneakers onder een lange jurk tot de grond 

Een maxi dress kenmerkt zich, zoals de naam al een beetje verklapt, door de lange lengte. Dat betekent dat je je schoenen net wel of net niet ziet. Ga daarom voor gave platformsneakers. Door de dikke zool win je net wat extra centimeters.

 

2. Fijne sneakers onder een geprinte maxi dress

Heb je een paar fijne sneakers? Combineer deze vrouwelijke sneakers – het liefst in een lichte kleur – met een vrolijk geprinte maxi dress. Zo vestig je alle aandacht op jouw mooie jurk. Oh la la!

3. Een hoge sneaker bij een midi dress

Hoge sneakers brengen balans in de verhouding tussen been en hoeveelheid jurk die je ziet. Ga voor een grof en sportief model, waardoor je je look stoerder en casual maakt. Ga dit jaar voor een kleurrijke midi dress om erbij te lopen volgens de laatste trends.

4. Lage sneakers bij een korte jurk

Heb je een korte jurk? Draag dan een paar lage sneakers. Zo creëer je een speelse en edgy look. Ga voor een totale look in pasteltint of ga voor een colour blocking palet. Wat dacht je van een rode bodycon met een paar knalroze sneakers?

5. Witte en zwarte sneakers passen onder elke jurk 

Witte en zwarte sneakers kunnen onder elke jurk gedragen worden. Ga voor een jurk in een felle kleur of een vrolijke print. Kies tot slot voor een paar leuke sokken en je bent helemaal klaar voor dat feestje. Comfortabel en stijlvol!

Lees ook