1. Home
  2. Inspiratie
  3. Shoppen: zakelijke jurkjes op zijn best!

Shoppen: zakelijke jurkjes op zijn best!

Door Shelley Beekman - Dinsdag 15 Oktober 2013 | 11:22

Soms hebben we van die dagen dat we uren voor de kast kunnen staan omdat we gewoonweg niet kunnen besluiten wat we aan moeten. Je lievelings blouse zit in de was en eigenlijk is die ene spijkerbroek net té informeel voor naar werk. Een zakelijk jurkje biedt de oplossing, want met één kledingstuk ben je in een keer klaar! Omdat het ook niet meevalt om een geschikt jurkje te vinden hebben we hier drie soorten zakelijke jurkjes voor je op een rijtje gezet.

Back to basics

Of je nu een belangrijke afspraak hebt of een formele borrel na werk, met de ‘little black dress’ zit je altijd goed. Het mooie aan een heel basic jurkje is dat je hem elke keer op een andere manier kan combineren. De ene keer draag je er een mooi blazer jasje op en de andere keer kies je voor een sjaaltje of mooie ketting. Behalve zwart kan je ook voor een andere neutrale kleur kiezen. Een mooi basic jurkje is veilig, classy en elegant. Wat willen we nog meer?

basic zakelijke jurkjes

v.l.n.r.: Esprit – € 99,95, Naf Naf – € 64,95, Vero Moda – € 59,95

Dubbel kleurig, dubbel goed

Soms heb je natuurlijk ook wel eens zin in iets anders dan alleen maar zwart. Het weer hier in Nederland is immers al grauw genoeg. Daarom kun je kiezen voor een tweekleurig jurkje. Je kan ook een rok en een blouse aandoen, maar met één geheel als kledingstuk kun je weer twee minuten langer slapen. Tijdens een drukke week kunnen die twee minuten je hele dag beinvloeden. Je kan voor de klassieke zwart-wit combinatie gaan, maar een hele andere kleur is natuurlijk net zo mooi.

tweekleurige zakelijke jurkjes

v.l.n.r.: ONLY– van €139,95 voor € 69,90, Esprit – € 79,99, Mint & Berry – € 59,95

Bonte boel

Dan zijn er nog dagen dat je eigenlijk helemaal geen zin hebt om de deur uit te gaan. Het liefst blijf je in je pyjama op de bank zitten. Vrolijk jezelf dan eens op met een gekleurd jurkje, je hoeft natuurlijk niet als een pipo de clown op je werk te verschijnen, maar gewoon een subtiel kleurtje doet al wonderen. Of misschien ben je juist opperblij en wil je dit aan iedereen laten zien. Dan vrolijk jij die andere collega op, die wel met een pesthumeur op kantoor verschijnt. Moet je maar eens kijken hoeveel complimentjes jij op een kleurrijke dag ontvangt.

gekleurde zakelijke jurkjes

v.l.n.r.: Fornarina – € 99,95, Fornarina – € 69,95, Anna Field – € 59,95

Lees ook