1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurkjes voor op kantoor

Jurkjes voor op kantoor

Door Arantxa Brammerloo - Dinsdag 01 September 2015 | 18:01

De avond van tevoren iets klaar leggen, vaste setjes in de kast hebben hangen: we kennen de trucs, maar we leren het nooit. We staan alsnog iedere morgen te wikken, te wegen en te treuzelen, want: wat trek je nú weer aan naar kantoor? De dag zo stressvol beginnen kan nooit goed zijn, en eerlijk je hand opsteken: wie heeft er niet al eens een trein gemist door dit helse issue? Júist op je werk wil je goed voor de dag komen, en drie keer per week hetzelfde aan is nou júist daar geen optie. Jurkjes bieden de uitkomst, want: zo min mogelijk denk-/matchwerk ’s morgens vroeg. Dit zijn de beste jurkjes voor op kantoor, per sector!

Jurkjes voor het werk

De financiële sector: professioneel boven de knie

Werk jij in de financiële/economische sector? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je professioneel overkomt. Als je niet op businesstrip bent of in vergaderingen zit breng je waarschijnlijk veel tijd door achter je bureau. Daarom kun je het beste jurkjes dragen die op of nét iets boven de knie vallen – wel zo comfortabel. Bovendien is het een compromis tussen mini en maxi, tussen over- en underdressed en een belangrijke afspraak en een vrijdagmiddagborrel. Is het in de zomer bloedheet op kantoor en draag je graag mouwloze jurkjes? Combineer ze dan met een nette blazer of bolero die je later uit kunt trekken.

Het onderwijs: je vrij bewegen in luchtige jurkjes

Ben jij docent of werk je op een andere manier met (jonge) kinderen? Kies dan voor luchtige, comfortabele jurkjes. Vermijd strakke kleding het liefst zoveel mogelijk, want je bent waarschijnlijk de hele dag in de weer met de kids (denk maar aan die drukke pauzes, wanneer ze met z’n twintigen het schoolplein op rennen en jij er haastig achteraan holt..). Je moet dus ten alle tijden vrij kunnen bewegen. En omdat het bij dit soort beroepen erg belangrijk is dat je autoriteit, rust en vertrouwen uitstraalt, zijn blauwe jurkjes perfect om naar je werk te dragen. Blauw wordt vaak met veel positieve eigenschappen geassocieerd en heeft bovendien een rustgevende invloed. Hou je niet van blauw? Kies dan voor een andere rustige kleur, zoals beige.

De zorg: een toegankelijke uitstraling in warme kleuren

Als je een sociaal beroep uitoefent (denk aan pedagoog, hulpverlener of maatschappelijk werker) kun je in de meeste gevallen best casual gekleed gaan. Je wilt begripvol en toegankelijk overkomen, waardoor neutrale, warme en zachte kleuren ideaal zijn. Daarnaast moet de boel vooral ook een beetje lekker zitten en praktisch zijn. Een strak mantelpakje is dus misschien niet de juiste outfit for the job. Hou het vooral lekker rustig; vermijd heftige prints en draag bijvoorbeeld een longsleeve of een mooi wikkeljurkje. Maak je outfit af met een leuk sjaaltje of een mooie statementketting en voilà!

 

Lees ook