1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurkjes van powervrouwen: zo kleed jij je voor succes

Jurkjes van powervrouwen: zo kleed jij je voor succes

Door Quirine Brouwer - Woensdag 15 Juni 2022 | 16:19

jurkjes powervrouwen

Ooit van ‘power dressing’ gehoord? Het is een manier van jezelf kleden waarbij je intentioneel autoriteit uitstraalt. Kijk de kunst af bij de powervrouwen van deze generatie: deze jurkjes dragen zij. 

Handig voor wanneer je een belangrijke vergadering, sollicitatie of presentatie hebt. Zo heb je net die extra boost zelfvertrouwen die je nodig hebt.

Power dressing

‘Power dressing’ is ontstaan in de jaren ’70 en ’80, toen ook vrouwen steeds vaker een belangrijk onderdeel van de werkvloer werden. En om autoriteit uit te stralen in een omgeving die hevig gedomineerd werd door mannen, begonnen vrouwen te experimenteren met hun kleding. Zo ontstond power dressing: een manier van kleden die kracht en succes uitstraalt. Deze manier van kleden is vaak een combinatie van mannelijke elementen (denk gevulde schouders, pakken en blazers) en vrouwelijke elementen (rokken en sieraden). Verder is belangrijk:

– Zorg dat de outfit er verzorgd uitziet
– Laat niet te veel huid zien
– Kleed je met intentie
– Zorg dat je comfortabel bent
– Kies kleding van hoge kwaliteit
– Vergeet je vrouwelijkheid niet

Powervrouwen uit onze tijd

Ook vandaag de dag is power dressing nog een ding, al dan niet onbewust. We kijken de kunst graag af bij de meest invloedrijke vrouwen uit de 21e eeuw én geven je meteen wat soortgelijke (betaalbare) opties voor de jurkjes die zij dragen. Who run the world? Girls! 

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey kiest hier voor een lange gala-jurk die knipoogt naar een blazer. De lengte, het decolleté en het strikdetail maken het echter toch een vrouwelijk geheel.

Michelle Obama

Michelle Obama is een van de meest geliefde én invloedrijke vrouwen van Amerika. Haar stijl is er ook eentje die dan veelbesproken is. Power dressing doet ze als geen ander, zoals in dit zwarte jurkje met simpel silhouet, dat toch eigen is gemaakt door de subtiele parelrand.

Kim Kardashian

Je kunt van Kim Kardashian vinden wat je wil, invloedrijk is ze wel. Ze hoeft maar iets te doen, en de hele wereld heeft het erover. Dat is best een grote druk op haar schouders! Je kunt er dan ook vanuit gaan dat als er iemand is die goed nadenken over haar outfits, dat het Kim is. Mede dankzij haar invloed mag power dressing een stuk vrouwelijker en bloter zijn dan voorheen.

Angela Merkel

Nog een vrouw die grote invloed heeft gehad de afgelopen jaren: Angela Merkel. Als staatshoofd van Duitsland dineerde ze regelmatig met de Obama’s en ook tijdens de coronacrisis was zij een belangrijk gezicht. Angela Merkel staat bekend om het feit dat haar kleding absoluut géén rol speelt in de manier waarop ze het land leidde, en dat is een kracht op zichzelf. Je kunt haar uittekenen in haar simpele mantelpakken, maar op de rode loper pakte ze toch graag uit.

Beyonce

Denk je power woman, dan denk je Beyoncé. Haar kleding straalt altijd kracht uit – zoals deze jurk met indrukwekkende pofmouwen. Dat is iemand waar je niet omheen kunt.

Meghan Markle

Meghan Markle heeft, sinds ze prinses is geworden, veel ellende over zich heen gekregen. Iedereen in de wereld had een mening over haar. Niet zo gek, dat je je kleding dan inzet als een soort ‘bescherming’. Power dressing geeft je immers een gevoel van zelfvertrouwen. Deze blazerjurk straalt in ieder geval enorme kracht uit.

Zelf aan de slag?

Ben je overtuigd en wil jij ook autoriteit en kracht uitstralen met je outfit? Wij hebben wat jurkjes voor je op een rij gezet die geïnspireerd zijn door de vrouwen hierboven. Zo kun jij de hele wereld aan, let maar op.

 

Lees ook