1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zakelijke jurkjes: zo kies je de juiste outfit voor op de werkvloer!

Zakelijke jurkjes: zo kies je de juiste outfit voor op de werkvloer!

Door Ilse Bloemendal - Dinsdag 25 Januari 2022 | 11:19

 

Op je werk wil je er professioneel uitzien. Helemaal als je een netwerkborrel hebt of een presentatie moet geven. Zakelijke jurken zijn hiervoor een goede keuze. Ze geven je een professionele en elegante uitstraling. Daarnaast straal je een bepaalde autoriteit uit, waardoor velen graag naar je willen luisteren. Toch is het heel belangrijk om te kijken wat voor zakelijke jurk je kiest. Vijf tips bij het kiezen van een zakelijke jurk. 

1. Houd het professioneel 

Het hangt een beetje van je werkgever af, maar tegenwoordig kan je zelfs in een spijkerbroek op je werk aankomen. Vroeger was dit wel anders. Daar werd je standaard verwacht in een lange rok tot onder de knie, de iconische stewardessen hakjes en een witte blouse. Dit hoeft gelukkig niet meer, maar het is een no-go (voor beide geslachten) om te veel huid te laten zien in een professionele omgeving. Zorg hoe dan ook voor een professionele uitstraling en laat sexy en uitdagend achterwege.

2. Zorg voor een type zakelijke jurk die bij jou past

Zakelijke jurken zijn er in allerlei soorten en maten. Het populairste model is toch wel het A-lijn model. Deze lopen vanaf de taille wijd naar onder uit. Ook de Pencil dress zie je veel in zakelijke omgevingen, deze jurk blijft nauw gesloten aan het lichaam. Welk jurkje het beste bij jou past, hangt van je figuur af. Bekijk hier wat voor soort jurk het beste bij jouw figuur past! 

3. Kies een jurk in de juiste kleur 

Niet elke tint én print is geschikt voor een zakelijke jurk. Felle tinten als rood, geel en kobaltblauw zouden kunnen, maar zijn wel gewaagd. Ga voor veilig en kies voor zwart, grijs, wit, marineblauw of bordeauxrood. Wil je écht geen modemisser maken? Kijk dan naar een Little black dress. Niet too little, dan. Zwart is zakelijk én kleed ook nog eens af. Win-win!

 

4. Maak je zakelijke outfit af met subtiele accessoires 

Denk aan kleine, subtiele gouden of zilveren kettingen en armbandjes. Als het wat kouder is, combineer de jurk van met een mooie blazer. Kies tot slot voor een mooi paar hakken, het liefst niet hoger dan 10 centimeter. Hoger is vaak weer te sexy – en als je veel moet lopen totaal niet handig. Thank us later!

 

Inspiratie nodig? Bekijk dan snel deze selectie van prachtige zakelijke jurkjes:

Lees ook