1. Home
  2. Inspiratie
  3. Report: House of Dagmar @ De Bijenkorf

Report: House of Dagmar @ De Bijenkorf

Door Britte Kramer - Vrijdag 20 Maart 2015 | 18:23

Goed nieuws: House of Dagmar – een van onze favoriete merken – heeft nu een eigen pop up store in de Bijenkorf in Amsterdam. Zodat je de mooie items kunt ruiken, voelen en passen voor je tot kopen overgaat. Wij gingen je voor, tijdens de petit grand opening vanmorgen. Are You Swedish? nodigde een flinke delegatie bloggers, stylisten en moderedacteuren uit in de Bijenkorf op De Dam; voor een ontbijtje, maar vooral voor een eerste blik op de ss’15-collectie en een ontmoeting met Dagmars enthousiaste Kristina en Sofia.

house-of-dagmar-01
Nog niet zo bekend met House of Dagmar?
Er waren eens drie Zweedse zusjes: Karin, Kristina en Sofia. Behalve dezelfde ouders, deelden ze ook een grote liefde: die voor mode. Afzonderlijk van elkaar bouwden ze een indrukwekkende carrière op in de fashionindustrie, om precies tien jaar geleden hun gezamenlijke label House of Dagmar te lanceren. Vernoemd naar oma, die zelf kleding maakte en ook postuum nog als voornaamste inspiratiebron dient.

Misschien verklaart het de sterke hang naar de Art Deco-stijl van de jaren ‘20 en ‘30, die je terugziet in veel Dagmarstukken. Een fascinatie die de drie delen met die Nederlandse modezussen: Spijkers en Spijkers. Qua pasvormen en materialen zou je ze ook enigszins kunnen vergelijken, hoewel House of Dagmar zich onderscheidt met die onnavolgbare ‘cleane’ Scandinavische twist. Hun elegante, comfortabele en ambachtelijk gemaakte (handgebreide) items, met superslicke pasvormen, leverde hen afgelopen januari nog een ‘designer of the year’-award op tijdens de Zweedse ELLE Style Awards.

House-of-Dagmar-02

Elliphant & The Grey Zone
Voor de zomer 2015-collectie – die nu in de schappen hangt en de naam The Grey Zone draagt – liet House of Dagmar zich inspireren door de Zweedse, ultracoole zangeres Elliphant. Niet zomaar een zangeresje gezegend met mooie looks en een badass attitude, maar ook nog eens reuze begaan met natuur en milieu. Speciaal voor Dagmar schreef ze het lied Save The Grey. Inspiratie kwam ook van de kleuren en vormen van de natuur, en dan in het bijzonder zoals die van bovenaf te zien zijn. Dat levert interessante prints op, zoals op deze oversized tuniekjurk. Een heleboel natuur dus, in The Grey Zone. En dat zie je ook terug in de materiaalkeuze, zoals soepel, zacht linnen en gekreukt leer. En omdat de Dagmar-zussen onze planeet zo hoog in het vaandel hebben staan, laten ze echte ’trends-trends’ over aan de highstreetketens, terwijl ze zich zelf meer op tijdloze ontwerpen van duurzame kwaliteit focussen.

Online of offline shoppen
De pop up store in De Bijenkorf (alleen in Amsterdam dus!) is nog te bezoeken tot 13 april. Geen tijd om langs te gaan? Niks aan het handje! Natuurlijk kun je ook gewoon via Jurkjes.nl je Dagmar-slag slaan. Vertrouw maar op ons als je testpanel: de stoffen zijn werkelijk superzacht en flowy, en de kleuren prachtig.

House-of-Dagmar-Bijenkorf-p

Lees ook