1. Home
  2. Inspiratie
  3. Waarom jij een maxi jurk zou moeten dragen

Waarom jij een maxi jurk zou moeten dragen

Door Michelle Laros - Maandag 05 Mei 2014 | 14:10

Maxi jurken

Geen idee of het aan de Hollandse geaardheid ligt maar het woord ‘lente’ heeft iets magisch. De barbecues komen al tevoorschijn als het zonnetje nog niet eens vol op schijnt en de korte jurkjes en rokjes zien we al snel in overvloed op straat. Maar we hoeven toch niet letterlijk meteen alles bloot te geven? De maxidress is perfect voor elk weer en kan de hele zomer nog doorgedragen worden én je blote benen blijven toch bedekt terwijl je in een fancy dress rond loopt.

Maar wanneer draag je een maxi jurk? Vooral als je zelf nog nooit een maxi gedragen hebt, is de stap om er eentje aan te trekken misschien wat groter. Een nieuw kledingstuk is vaak eventjes wennen maar wij kunnen je vertellen als je eenmaal een maxi hebt aangehad, dat je er niet meer vanaf wil. En voor de kenners onder ons even een opfrissertje waarom jouw maxi juist zo ideaal is.

Problem area’s, no problem!

Je zou zo graag een jurk of rok willen dragen maar je bent niet helemaal trots op je benen. Daardoor is de drempel voor jou hoger om een jurk aan te doen. Maar heb je de maxi al eens geprobeerd? Door een maxi jurk te dragen bedek je de problem area en lijken je benen langer omdat de jurk tot op de enkels valt. Je maakt in dit geval van een ‘klein probleempje’ een ‘groot plus punt’!

Het hele jaar plezier

Bij het woord jurk denken we al snel aan een zomers zonnetje en natuurlijk dragen we het liefst onze jurkjes in de zomer, en met jurkjes bedoelen we óók de maxi jurk. De jurk houdt je benen lekker koel onder de lange rok. Maar zelfs de winter kunnen we overleven in onze maxies! Met een panty aan de benen en een een bloemenmotief tot aan de enkels vat je zeker geen kou.

Gelegenheidsdingetjes

We hebben zó ontzettend veel verschillende jurken dat we daar met zijn alle ‘halleluja’ tegen mogen zeggen. Een maxi alleen al kun je op ontzettend veel manieren dragen. Zo draag je deze jurk chique naar een gala, luchtig naar een strand en in een bohemien stijl naar een festival. En ga je nog lekker op het terras een cocktail drinken deze zomer, dan geeft deze jurk je daarbij het ultieme vakantiegevoel.

Genoeg redenen om de stap naar maxi-heaven te nemen. Het is vooral belangrijk om jezelf goed te voelen in jouw eigen jurk. ‘Give a girl the right dress and she can conquer the world’, zei Marlyn Monroe ooit.

Nu is de keus aan jou. Wat voor maxi ga je shoppen en in welke maxi voel jij je het lekkerst? Om daar achter te komen shop je hier jouw eigen maxi jurk.

Lees ook