1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthaves: casual winterjurken

Musthaves: casual winterjurken

Door Ilse Bloemendal - Vrijdag 04 November 2022 | 09:29

Ben je op zoek naar een comfortabele en stijlvolle jurk voor winter 2022? Lees dan snel verder voor de wintertrends van komend seizoen. Casual is hierbij het toverwoord. Fijn, want dit betekent dat je niet uren voor de kast en spiegel hoeft te staan. De komende maanden heb je aan 1 item genoeg en dat zijn deze leuke casual jurkjes! 

Jurkjes met lange mouwen

Jurken met lange mouwen kunnen dit jaar absoluut niet ontbreken. Deze longsleeve jurken zijn er in verschillende modellen, kleuren en prints. Dit jaar zie je veel bruine, rode en beige tinten. Ga voor een mooie effen jurk of kies voor een jurk met drukke print. Leuk om voor een iets wijder exemplaar te gaan en deze iets meer pit te geven door een riem over je jurkje te dragen. Zo zie je er stijlvol uit en leg je ook nog eens de nadruk op je taille. Sexy! 

Sweater jurken

Het leuke aan winterjurkjes is dat je er iedere outfit van kunt maken die jij wilt. Als je meer van stoere outfits houdt, is de sweater jurk wat voor jou. Deze jurken zitten heerlijk, zijn lekker warm en zijn super stoer. Maak je outfit nog stoerder met biker boots en een leren jasje voor een extra spice! Tip: ga voor een variant met een capuchon. Ideaal voor als het regent. En zo kan je toch die ene jas zonder capuchon aan ;)

Corduroy jurken 

Een corduroy jurkje is deze winter helemaal hot. Bijkomend voordeel: deze jurkjes zijn geschikt voor alle gelegenheden. Deze musthave is super fashionable en geschikt om casual te dragen naar werk of school. Wil je er helemaal bijlopen volgens de laatste trends? Schaf dan een khaki groen exemplaar aan. Leuk om te combineren met een vest in aardetinten. 

Maxi jurken

As last, but not least: lange jurken passen zeker tussen de casual winter jurken. Ze zijn namelijk super stijlvol en je kunt er alle kanten mee op. Pak bijvoorbeeld eens je favoriete trui uit de kast en draag deze over de jurk. Zo loop je er warmpjes bij en lijkt het net alsof je een rok aan hebt. Hoe leuk?! 

Maak het af met een panty en laarzen 

Een winter jurkje draag je natuurlijk met een panty. Ook al zorgen overknee boots ook voor warmte aan je benen, een panty maakt al jouw jurkjes winterproof. Het ziet er ook gelijk wat netter uit. Want ja, wie heeft er nou bruine benen in de winter? Dag melkflessen!

Lees ook