1. Home
  2. Inspiratie
  3. Grote maten jurken? Zo kies je de juiste jurk!

Grote maten jurken? Zo kies je de juiste jurk!

Door Ilse.bloemendal - Zondag 22 Januari 2023 | 09:53

Ben je een curvy vrouw die op zoek is naar modieuze, comfortabele grote maten jurken? Als dat zo is, heb je geluk! We hebben de beste grote maten jurken voor dames in alle soorten en maten op een rijtje gezet. Van casual tot stijlvolle avondjurken in een iets grotere maat.

Plussize jurken

Grote maten mode is niet langer een bijzaak. Met de toenemende vraag naar positiviteit van het lichaam, is grote maten mode een prominent segment van de mode-industrie geworden. De beweging heeft barrières weggenomen en nieuwe kansen geboden aan vrouwen in alle soorten en maten.  Als trendy naam wordt er gesproken over de term “plus size”. 

Vrouwen met mooie vrouwelijke rondingen kunnen zich nu krachtig en zelfverzekerd voelen met jurken voor grote maten.

Lichaamsvorm 

Bij het kiezen van een jurk is het belangrijk om rekening te houden met je lichaamsvorm om er op je best uit te zien en je goed te voelen. Er zijn vijf hoofd lichaamsvormen voor vrouwen: omgekeerde driehoek, rechthoek, regelmatige driehoek (peervorm), zandloper en rond/appel.

Omgekeerde driehoek lichaamsvormen hebben over het algemeen brede schouders, een gedefinieerde taille en smallere heupen en benen. Om balans te creëren tussen het boven- en onderlichaam kun je het beste de aandacht wegleiden van de schouders door de taille te accentueren met een riem. Kies daarnaast voor uitlopende rokken of jurken die helpen om je figuur in balans te brengen.

Rechthoekige lichaamsvormen worden gekenmerkt door een recht omhoog en omlaag silhouet zonder rondingen of definitie. Om rondingen in deze lichaamsvorm te creëren, kun je proberen om een goed passende jurk te dragen die wat strakker om de borst zit en in de taille goed aansluiten met ruches of plooien. Je kunt ook kiezen voor A-lijn rokken en jurken, omdat deze je figuur accentueren door definitie in de taille te creëren.

Regelmatige driehoeksvormen (peervorm) hebben smalle schouders en grotere dijen en heupen. De sleutel tot het kleden voor deze vorm is om de aandacht af te leiden van grote heupen en dijen in plaats van de aandacht te vestigen op je gedefinieerde taille en bovenlichaam. Zoek naar stijlen die door de bovenste helft van het lichaam passen, zoals een rok met V-hals, wikkeljurken of een jurk met lijnsnitten die net onder de buste samenkomen. Probeer ook lichtere kleuren bovenop donkerder te dragen. 

Welke kledingstijl moet je kiezen?

Als het gaat om kleding die past bij je lichaamstype, is het belangrijkste om kleding te kiezen waarin je jezelf comfortabel en zelfverzekerd voelt.

Vrouwen met een maatje meer moeten op zoek gaan naar kledingstukken die goed passen en hun figuur flatteren.  Wikkeljurken zijn geweldig voor het creëren van een zandloper vorm en kunnen voor elke gelegenheid worden gedragen. Peplum jurken zijn perfect voor degenen die hun buik willen bedekken en er toch modieus uit willen zien.  A-lijn jurken zorgen voor een gestructureerde look die zowel chique als tijdloos is.

Fit-and-flare-silhouet jurken zijn geweldig om van top tot teen een langgerekte look te creëren en zijn perfect voor een avondje uit in de stad! Kies voor een perfecte pasvorm een jurk van stevigere stoffen zoals katoen, rayon, denim of polyester in plaats van vloeiende materialen. Gebruik kleur in je voordeel; heldere kleuren kunnen je slanker doen lijken, terwijl donkere kleuren kunnen helpen om een ​​afslankend silhouet te creëren. Verstop je niet achter oversized of flodderige kleding; kies altijd voor de juiste maat jurk die past bij jouw lichaamstype!

Zoek naar grote maten jurken met langere lengtes

Bij het winkelen voor grote maten jurken is het belangrijk om te zoeken naar langere lengtes die goed passen. Langere lengtes creëren een meer flatterend silhouet en helpen om gebieden die je wilt bedekken te verbergen. Zoek naar stijlen met een zoom lijn die net onder de knie valt of lengtes die net boven de enkel vallen. Dit zal helpen om je lichaamsvorm te verlengen en een slanke en stijlvolle look te creëren.

Maximaliseer je rondingen met een A-lijn jurk

Een A-lijn jurk is de perfecte keuze voor vrouwen die willen pronken met hun rondingen. De aansluitende vorm bij de buste of heupen en geleidelijk wijder wordend naar de zoom toe creëert een elegant silhouet dat je rondingen op een flatterende manier accentueert. De A-lijn jurk is ook erg veelzijdig, waardoor het een geweldige keuze is voor elke gelegenheid. Om je rondingen te maximaliseren met een A-lijn jurk, kies je er een die strak om je middel zit en wijd uitloopt tot aan de zoom. Om je figuur nog meer te accentueren, zoek je naar een riem of korset die nauw aansluit bij de taille en je rondingen nog meer accentueert. Gecombineerd met enkele statement sieraden en stijlvolle accessoires, zul je zeker hoofden laten draaien met deze tijdloze stijl!

Er zijn veel opties in grote maten jurken beschikbaar in verschillende materialen, patronen en kleuren, zodat je gemakkelijk iets kunt vinden dat past bij jouw stijl en gelegenheid.

Lees ook