1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthaves: maxi dress met print

Musthaves: maxi dress met print

Door Ilse Bloemendal - Dinsdag 07 Juni 2022 | 08:35

Prints zijn na al die jaren nog steeds hot. Vooral de strepen, dierenprints en our all time favourite de bloemenprint komt dit seizoen – alweer – terug. De bloemenprint jurkjes zijn al een aantal jaar populair, genoeg reden om deze vandaag in het zonnetje te zetten. Als je er écht volgens de laatste trends bij wil lopen, ga dan dit jaar voor een stijlvolle maxi dress. Weet jij niet goed hoe je een jurk met print kunt dragen? Dan hebben we hier 5 tips om deze musthave te stijlen.

1. Met hakken of een slipper

Heb je een feestje? Met een jurkje in met print zit je deze lente altijd goed, want de vrolijke kleuren geven een instant zonnig effect. De bloemenprint lentejurkjes zijn door het vrolijke effect perfect om te dragen naar een feestje – het is een fantastische blikvanger. Want ja, een maxi dress met print trekt de aandacht. Dat is iets waar we niet omheen kunnen (en willen!). Laat de aandacht bij je jurk en ga voor een leuke hak of slipper in een lichte of bijpassende kleur. Zo ben je binnen een paar minuten klaar voor dat feestje. Maak het af met een leuke clutch!

2. Met statement laarzen

Bang dat het geheel tuttig wordt? Draag dan stoere, opvallende statement laarzen onder je lange jurk. Eentje voor de durfals, want het geheel zal nog drukker, kleurige en opvallender worden. Maar wél stijlvol. Pluspunt: je laarzen lopen heerlijk. Dit is daarom de perfecte outfit voor een dagje weg of een dagje winkelen. Ideaal voor in de paskamer – je hebt hem zo uit.

3. Met trui, blazer of blouse

Vind je van top tot teen in print toch net iets te heftig? Dan kun je er op de frisse dagen ook voor kiezen om een oversized trui over je jurk te dragen, waardoor het lijkt alsof je een rok hebt. Maak deze outfit af met een leuke riem. Wie mooi moet zijn, moet kou lijden – maar niet heus. Je kunt maxi dresses met print ook heel goed stijlen met een bikerjack, lange blouse of blazer.

4.  Met een riempje 

Mag het wel wat vrouwelijker en mis je de sexy vibes? Voeg dan een schattig dun riempje toe en creëer een taille. Zo geef je de jurk wat meer vorm. Stroop tot slot je mouwen op om een jonge, casual look te creëren. Kleine details maken vaak het verschil!

5. Laat je inspireren door deze maxi dresses met print 

Ben je helemaal om? Om jou te inspireren hebben wij onze favoriete jurkjes met print voor je op een rij gezet. De jurkjes variëren van bloemen en kleuren, maar zijn allemaal even vrolijk!

Toch niet wat je zoekt? Neem een kijkje in de overzichten multi-gekleurde jurkje of zomerjurkjes voor alternatieven.

Lees ook