1. Home
  2. Inspiratie
  3. Mode trend 2019: de ruffle dress

Mode trend 2019: de ruffle dress

Door Dionne - Woensdag 08 Mei 2019 | 10:00

De ruffle dress was één van die trends die je op de lagere school dacht te hebben achtergelaten… Ruches zijn iets té sierlijk en overdreven. Toen we hoorden dat de ruffle dress  een mega trend zou zijn in 2019, hebben we onze mening toch even heroverwogen. De ruffle dress is namelijk het ideale festival-lookje voor 2019! Hoe vrolijk word jij van een ruffle dress?

De ruffle dress: de comeback is real in 2019ruffle dress

Een nieuwe dag, een nieuwe moderevival. Dit keer een trend waardoor je meteen visioenen krijgt uit je jeugd. Aan onze moeder die ons te alle tijde in de meest fleurigste en schattigste outfits kleedde. Peuters zien er namelijk super cute uit in een outfit met ruffles. Maar hoe zit het met 20-plussers? Rompertjes met ruches op babyfoto’s zien er namelijk leuk uit, maar op Instagram? We don’t think so…

Toch willen we iedere trend een kans geven, ongeacht of de trend in kwestie een ver-van-ons-bed-show is. Daarom gingen we op zoek naar ruffle dresses die je kunt dragen op een volwassen manier. En spoiler alert: we love it! In een ruffle dress voel je je op en top sierlijk, vrouwelijk en delicaat  zonder er uit te zien als een driejarige.

Shopable jurken met ruches

De ruffle dress maakte een kleine comeback in 2018, toen een handvol ontwerpers de trend lieten zien tijdens de New York Fashion Week. Rodarte showde een gelaagde avondjurk, terwijl Carolina Herrera koos voor een eigentijdse blik op de trend door middel van vier massieve ruches. Waneer je al deze creaties met elkaar gaat vergelijken, dan kom je er al snel achter hoe tijdloos ruches zijn. Ruches behoren tot de leukste mode trends van 2019 en het wordt hoogtijd dat we aan boord tijd stappen. Een groot aantal high street designers, maar ook luxe designers hebben ruches in een nieuw jasje gestoken. Geef je garderobe de happy feelings met onze collectie ruffle jurkjes voor avondjes uit, grote events en alles ertussenin. Dit zijn onze favoriete shopable jurken met ruffles.

Wil je nog meer leuke voorjaarsjurken voor 2019 shoppen? Lees dan Voorjaarsjurken 2019: la la la we love deze lente jurkjes! 

Lees ook