1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurken mode trends 2019: dit dragen we in de lente/zomer

Jurken mode trends 2019: dit dragen we in de lente/zomer

Door Dionne - Maandag 31 December 2018 | 11:05

We zitten nog in hartje winter, maar toch zijn wel benieuwd wat het nieuwe seizoen voor ons in petto heeft. Designers hebben weer de  laatste jurken mode trends 2019 op modegebied tijdens Fashion Week geshowd en daar zijn we maar wat blij mee! Het is altijd fijn om voorbereid te zijn. Lees hier alles over de nieuwe lente/zomer jurken mode trends 2019 en denk alvast na over die prachtige nieuwe garderobe met vrolijke lichte tinten. 

fashion trends

Beeld cc: NYC Bambi

5x Jurken mode trends 2019

1. Lichte creaties

Dior heeft zich voor de catwalkcollecties laten inspireren door de dans. De modellen waren gekleed in lichte creaties met veel plissé rokken/jurken en mesh-achtige materialen. Tijdens de show werden ze begeleid door professionele ballerina’s met aan hun voeten, hoe kan het ook anders, ballerinaschoentjes. Het resultaat mag er zijn: super vrouwelijke collecties gemaakt van zachte materialen. Wij kunnen niet wachten…

2. Optimistisch en vrolijk

De mood voor zomer 2019 is vrolijk, kleurrijk en zomers. Felle kleuren als oranje, fuchsia, geel en groen in opvallende kleurcombinaties flaneerde de catwalk. Je denkt misschien dat felle kleurencombinaties vloeken, maar niets is te gek dit seizoen. Het is zeker een kunst om een matchend geheel te krijgen. Denk aan een lange gele jurk, met een bijpassende gele blazer a la suit dress en een zilveren broek met daarboven een oranje blouse en daaronder een felgroen topje. Heerlijk optimistisch, maar misschien wel een beetje wennen.

3. Modern en minimalistisch

De collectie van Giada voor de lente/zomer 2019 kunnen we niet anders beschrijven dan modern en minimalistisch. Ook hier zagen we plissé verschillende keren voorbijkomen. Gelukkig is plissé nooit echt uit de mode geweest en hebben we nog verschillende items in onze kast hangen! Lucky us.  De kleuren grijs, beige, zalmroze, camel, poederblauw, saliegroen, kastanjerood en chocoladebruin doen het dit seizoen goed. We love it.

4. Crochet

Alhoewel we denim en leer blijven zien, krijgen deze materialen nu concurrentie van crochet. Phillip Lim en Marc Jacobs zijn vooral gek op deze stof als overgooier op een simpel basic wit t-shirt. Of je nu liever gaat voor neutrale kleuren of je wil up spicen met felle kleuren: een crochet jurk is er in iedere kleur en print.

5. De golfmode-trend

Let’s play some golf, honey. We zagen afgelopen seizoen al de polo tussen neus en lippen door en volgend seizoen is het dan ook tijd voor terugkeer van de polo-jurk in zachte dunne materialen. Mocht je dus niet helemaal fan zijn van polo’s, dan kunnen we je vertellen: dit is van een ander kaliber, we promiss! Verder zagen we het opnieuw het oversized boyfriend-shirt en natuurlijk is er ook nog steeds plaats voor de gigantic blazer (het liefst vintage!).

Voor de vroege vogels: shop lente jurkjes nu hier

Kijk jij al uit naar de jurken mode trends 2019? Houd onze website dan zeker in de gaten! 

Lees ook