1. Home
  2. Inspiratie
  3. Marga Weimans show tijdens opening AFW

Marga Weimans show tijdens opening AFW

Door Admin - Dinsdag 22 Mei 2012 | 12:23

Van woensdag 11 t/m zondag 15 juli 2012 vindt op het Westergasterrein de 17e editie van Amsterdam Fashion Week plaats. Dit keer zal de Nederlandse modeontwerper Marga Weimans de afsluitende show tijdens de openingsavond verzorgen. Het is de eerste keer dat Weimans een show geeft in Nederland.

Het modehuis Marga Weimans staat bekend om het verleggen van de modegrenzen. Ze maakt gebruik van elementen uit verschillende creatieve disciplines, zoals architectuur, industrieel ontwerp en beeldende kunst. De materialen die Marga gebruikt om haar concepten en ontwerpen te verwezenlijken zijn stuk voor stuk innovatief. Hout, metaal, kunststof, halfedelstenen en glasvezel, worden bijvoorbeeld verwerkt in combinatie met zelf ontwikkelde stoffen en prints.

Marga Weimans studeerde af als modeontwerper aan de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, waar ze in eerste instantie niet werd aangenomen. Maar na een jaar het voorbereidende studiejaar te hebben gevolgd werd ze in 2000 wel aangenomen. Daarna is ze gericht te werk gegaan, wat haar vruchten heeft afgeworpen. Zo is ze al meerdere keren te zien geweest in het Groninger Museum. Marga hoopt dat ze ooit Lady Gaga in een van haar ontwerpen zal zien.

Hieronder zie je twee creaties uit 2009 die het verhaal van Alice in Wonderland als leidraad hebben. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de show tijdens de AFW en we verwachten dan ook net zo’n wonderlijke creaties.

Kenden jullie Marga Weimans al en zijn jullie ook benieuwd naar haar show?

 

Lees ook