1. Home
  2. Inspiratie
  3. Londen Fashion Week Highlights

Londen Fashion Week Highlights

Door Shelley Beekman - Donderdag 19 September 2013 | 15:22

Londen Fashion Week Highlights

Het is een van de grootste evenementen in de mode: Londen Fashion Week. Elk jaar komen er weer duizenden fashion liefhebbers naar de Britste hoofdstad om de nieuwste collecties te bewonderen. Met frontrow seats voor onder andere: Alexa Chung, Harry Styles en Sienna Miller was ook deze editie van Fashion Week weer een groot succes. Natuurlijk is het onmogelijk om alle shows te bekijken. Daarom hebben wij de mooiste shows voor je op een rijtje gezet!

 

Burberry Prorsum

Veel pastelkleuren en fijne materialen waren te zien in de Burberry modeshow. Onder andere de topmodellen Cara Delevingne en Jourdan Dunn liepen mee. Burberry is altijd een van de meest besproken shows en ook dit jaar was dit weer het geval. Niet voor niks, want ook dit seizoen is de collectie weer fantastisch.

 

 

Simone Rocha

Simone Rocha gaat voor basic kleuren met fijne motieven en dessins. De Ierse ontwerpster doet nog niet zo heel lang mee met de Londen Fashion Week, pas sinds 2011 zijn haar ontwerpen te zien op de catwalk. In haar nieuwe spring/summer collectie zitten weer een aantal prachtige jurken waar we ons allemaal wel in kunnen zien lopen.

 

 

Vivienne Westwood – Red label

Zoals we van Vivienne Westwood gewend zijn was er niks ‘gewoon’ aan deze fashion show. Met een prachtige opening in de vorm van een dans zat het publiek meteen recht op zijn stoel. De zombie-achtig geschminkte modellen toonden één voor één de prachtige collectie. De show was fenomenaal, net als de collectie.

 

 

Mulberry

Uiteraard zat Alexa Chung op de frontrow, de it-girl heeft namelijk een tas van het modemerk op haar naam staan. Een prachtige collectie waar we weer de pastelkleuren in terug zien, maar ook veel wit. Wij krijgen geen genoeg van Cara, dus ook hier paradeerde het Britse topmodel weer op de catwalk. De collectie was om jaloers op te worden.

 

 

House of Holland

Harry Styles en Kelly Osbourne pronkte op de frontrow en dat was niet enige wat pronkte. Henry Holland laat een kleurrijke collectie zien, met veel oog voor detail. In zijn ontwerpen zien we veel van de bloemenprint trend terugkomen. Ook het decor van de show ging zeker niet onopgemerkt voorbij. Wij kijken alweer uit naar de fall/winter collectie!

 

Als je echt geen genoeg kunt krijgen van Londen Fashion Week, dan kun je alle shows nog eens rustig terug kijken op YouTube. Inmiddels is Milan Fashion Week alweer in volle gang, maar wij zijn nog even lekker aan het nagenieten van de Londen Fashion Week.

Wat is jouw favoriete show van de Londen Fashion Week?

Bron beeld: https://twitter.com/Burberry

Lees ook