1. Home
  2. Inspiratie
  3. Little black dresses die allesbehalve basic zijn

Little black dresses die allesbehalve basic zijn

Door Dionne - Donderdag 15 November 2018 | 14:31

De little black dress (kort LTB) is onze go to outfit naar een feestje, speciale gelegenheid, gewoon naar werk, bruiloft of wanneer er plots een diner voor de deur staat. Deze jurk is namelijk altijd goed. Een tijdlozer item kunnen wij niet bedenken. Sommige vrouwen vinden het fijn om de LTB simpel houden zonder al teveel poespas en andere vinden juist wat extra details wel fijn. Als je ooit besluit om je gouden ouwe LTB te vervangen, dan hebben wij misschien een toppertje voor je. Deze eye-catching little black dresses komen langzaam naar je toe… Basic is ook maar zo basic.

Little black dresses: de geboorte

De little black dress is misschien wel het enige fashion item die vrouwen overal mee naar toe kunnen nemen. Coco Chanel was degene die de jurk populair maakte. Ze bedacht het concept natuurlijk niet, maar sindsdien is het wel de beroemdste essential aller tijden. In 1926 publiceerde het tijdschrift Vogue Chanel’s eerste Little Black Dress. Zoals altijd wist Chanel eenvoud en simplicity in haar designs te brengen door neutrale kleuren en patronen. Na jaren ligt de nadruk van dit jurkje nog altijd op eenvoud, maar er zijn verschillende merken die er een eigen draai aan hebben gegeven. Leuke patronen, pailletten, ruffles en andere unieke details!

little black dresses

Beeld cc: Style Scrapbook

Breakfast at Tiffany’s

Je hebt vast ook wel de film Breakfast at Tiffany’s met Audrey Hepburn gezien en anders: DOEN! Al is het maar voor de overdosis fashion inspiratie en natuurlijk om de beroemdste LTB dress uit de geschiedenis te checken. Sindsdien hebben vrouwen dit kledingstuk niet meer losgelaten. Het is een musthave voor in je kast. Het item is niet meer origineel te noemen, maar toch hebben wij een aantal unieke LTB’s op de kop getikt. Mooi voor komende feestdagen, etentje met vriendinnen of voor naar werk. Een zwart jurkje kan immers altijd.

Shoppen!

Gebreide jurk DR Toni

HaILYS

€ 24,99

Gebreide jurk in eenvoudige tricot-look

AJC

€ 39,99

Vive Slinky pencil jurk in zwart

vintage chic for topvintage

€ 59,95

Vera kanten penciljurk in zwart

vintage chic for topvintage

€ 65,95

Cher halter pencil jurk in zwart

vintage chic for topvintage

€ 47,95

Marica visgraat swingjurk in zwart

Vixen

€ 52,95

Ebony jurk in zwart en wit

vintage chic for topvintage

€ 59,95

Sabrina Beaded Tulle Sash Pencil Jurk in Zwart

rebel love clothing

€ 139,95

Adeline pencil jurk in zwart

vintage chic for topvintage

€ 69,95

Lexi pencil jurk in zwart

vintage chic for topvintage

€ 55,95

Layla Cross Over jurk in zwart

vintage chic for topvintage

€ 65,95

Irene overslag swingjurk in zwart

vintage chic for topvintage

€ 69,95

Toch liever een simpele little black dress? Er is gelukkig genoeg aanbod! 

Lees ook