1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dit worden volgens kleurexperts dé kleuren van het najaar

Dit worden volgens kleurexperts dé kleuren van het najaar

Door Quirine Brouwer - Dinsdag 02 Augustus 2022 | 10:37

kleuren najaar

Ieder seizoen voorspelt het Amerikaanse kleureninstituut Pantone welke kleuren je in de gaten moet houden voor het volgende modeseizoen in hun ‘Fashion Color Trend Report’. De kleuren voor het najaar zijn alweer bekend.

Wij mogen dan misschien wel volop van de zomer aan het genieten zijn, in modeland zitten ze met hun hoofd alweer in de herfst.

Contrastkleuren

En wat we deze herfst overal gaan zien? Volgens Leatrice Eiseman, Executive Director van Pantone, wordt dat een combinatie van rustige, zachte kleuren en uitbundige, knallende tinten. Volgens Eiseman hebben we namelijk “concurrerende verlangens naar rust en comfort en energieopwekkende vitaliteit.” Ja, dat klinkt best herkenbaar. “Nu we ons in een omgeving vol tegenstellingen bevinden, stellen de kleuren voor AW22 consumenten in staat om flexibel te bewegen tussen een reeks contrasterende tinten, zodat ze spontaan kunnen uitdrukken wie ze zijn en hoe ze zich voelen op een bepaalde dag.”

We hebben de gekozen trendkleuren van aankomend seizoen voor je op een rij gezet én geven meteen inspiratie voor de leukste jurkjes in deze kleuren.

Trendkleur 1: 16-1358 Orange Tiger

Deze oranje knalkleur wordt omschreven als ‘een aanwezige oranje met iets extra’s’. Aanwezig is ‘ie zeker, want met deze oranje kleur val je op. Gelukkig is het WK voetbal ook in het najaar, dus dan komt het mooi uit dat oranje hip is. Alvast in deze kleur shoppen? Dit zijn de leukste oranje jurkjes van het moment:

Trendkleur 2: 14-0851 Samoan Sun

Dat het straks weer najaar wordt, betekent niet dat we de zon achter ons te hoeven laten. Met deze gele kleur heb je de zon namelijk altijd in huis. Om vrolijk van te worden! En van deze jurkjes worden we dat ook:

Trendkleur 3: 19-4127 Midnight

Deze kleur heet heel toepasselijk ‘midnight’, omdat hij aan de lucht in de nacht doet denken. Een rustige, stijlvolle kleur die vrijwel iedereen mooi staat. Voor welk jurkje ga jij?

Trendkleur 4: 14-4618 Waterspout

Een ‘koele en verfrissende kleur’, geeft Pantone als omschrijving voor Waterspout. Dat is ‘ie zeker, en ook lekker opvallend.

Trendkleur 5: 14-2806 Nosegay

Nosegay wordt omschreven als een ‘geurig, bloemig roze dat alle zintuigen omhult’. Het is duidelijk: deze herfst nemen we de zomerse kleuren gewoon mee. Dat is fijn, want dat betekent dat we onze zomerjurken ook in de kast kunnen laten hangen. Weten hoe je die in het najaar draagt zonder het koud te krijgen? Daar hebben we wel wat tips voor.

Trendkleur 6: 18-1552 Lava Falls

Pittig en gepassioneerd, dat is deze donkere oranjerode kleur. De naam verwijst naar lava en dat is heel geschikte naam. Met deze kleur in je outfit zie je er meteen vurig uit.

Trendkleur 7: 18-0625 Martini Olive

De klassieke herfstkleur olijfgroen mag uiteraard dit najaar ook niet ontbreken. Een rustige tegenhanger voor al het andere kleurengeweld dat we deze herfst gaan zien.

Trendkleur 8: 18-1148 Caramel Café

Hmm, een heerlijke koffie met karamelsmaak: daar zeggen we geen nee tegen. Deze kleur doet er in ieder geval sterk aan denken. Door de roestbruine tint is het ook een perfecte herfstkleur.

Trendkleur 9: 17-2624 Rose Violet

We gaan weer terug naar de knallers met deze fuchsia roze. Deze kleur is levendig en valt lekker op. Durf jij het aan?

Trendkleur 10: 18-6024 Amazon

En als laatste gaan we dit najaar ook veel deze smaragdgroene kleur veel zien. Ook zo’n prachtige, volle tint die bijna iedereen goed staat.

Lees ook