1. Home
  2. Inspiratie
  3. Deze kleur jurkjes staan het best bij jouw haarkleur

Deze kleur jurkjes staan het best bij jouw haarkleur

Door Quirine Brouwer - Donderdag 23 Juni 2022 | 16:25

haarkleur

We kennen allemaal het matchen van onze kleur kleding op de kleur van onze huid wel, maar wist je dat er ook bepaalde kleuren zijn die je haar extra kunnen laten stralen? We zetten de leukste jurkjes in de perfecte kleur voor jouw haar op een rij.

En we leggen ook uit welke kleuren je beter kunt laten liggen, en waarom.

Blond haar: koele, krachtige tinten

Als je blond haar hebt, kun je warme en koele tinten hebben. Maar wat je blonde haar echt zal doen stralen is blauw. Voor wit- en platinumblond zijn beide blauw en koele rode tinten echte knalkleuren. Voor honingblond zijn blauw, groen en paars de mooiste kleuren om te dragen. Kleuren die je beter kunt laten liggen zijn fletse kleuren zoals beige en geel, omdat die alle kleur uit je looks kunnen wegtrekken. Ook zwart is vaak een te heftig contrast, vooral als je ook een lichte huid hebt. Wil je toch iets donkers dragen, kies dan voor donkerblauw.

Bruin haar: juweeltinten en felle kleuren

Bij brunettes staan krachtige, felle kleuren het best. Het mooiste zijn ‘juweelkleuren’: robijnrood, smaragdgroen, turquoise. Deze brengen de tinten van je haar het meest naar buiten. Heb je warme tonen in je haar? Kies dan eens voor herfstkleuren als olijfgroen en bruinrood. Heb je koelere tonen, ga dan eens voor grijs of donkerblauw. Maar ook zwart en wit kunnen brunettes goed hebben. Het enige wat nog wel eens kan vloeken bij bruin haar, is oranje. Ook pastelkleuren kunnen soms wat flets staan.

Zwart haar: zwart of groen

Als je zwart haar hebt, dan kun je gaan voor een mooie all-black look door ook voor een zwart jurkje te kiezen. Opvallen gegarandeerd! Ook groen, wit en paars staan prachtig bij deze haarkleur. Kleuren met een lage verzadiging zoals beige en taupe bieden niet genoeg contrast met je zwarte haar, waardoor dit wat minder mooi kan staan.

Rood haar: groen en kobaltblauw

Het zal voor roodharigen niet als verrassing komen dat groen het allermooiste staat. Groen is namelijk de tegenovergestelde kleur van rood, wat betekent dat de twee elkaar versterken. In een groen jurkje zal je prachtige, unieke haar dus nog meer opvallen! Maar ook kobaltblauw, herfstkleuren en koraalkleuren staan heel erg goed. Zwart en wit laten je rode haar minder stralen, dus in dat geval kun je beter voor een gebroken wit en donkerblauw gaan.

Grijs haar: juweeltinten

Als je grijs haar hebt, dan straal je het best in juweelkleuren, zoals robijnrood, saffierblauw en smaragdgroen. Ook diepe kleuren als paars, magenta en fuchsia staan prachtig. Als je voor meer neutrale kleuren wil gaan, kies dan voor wit of marineblauw. Kleuren die je beter kunt vermijden zijn grijs (dit kan je ouder doen lijken) en groen, omdat je grijze haar dan een groene gloed kan krijgen. Ook pastelkleuren kunnen voor een flets geheel zorgen.

Lees ook