1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dit zijn de herfstkleuren van 2023-2024!

Dit zijn de herfstkleuren van 2023-2024!

Door Ilse.bloemendal - Dinsdag 26 September 2023 | 09:09

herfstkleuren-trends

Voordat je het weet, is het weer herfst. Na het zien van prachtige catwalks verblijden we je graag met deze nieuwe reeks modekleuren om je garderobe een nieuw leven in te blazen. De opvallende paletten zijn zó mooi dat we niet kunnen wachten tot het herfst is. Goed nieuws: waarschijnlijk heb je een paar herfstkleuren al in je kast hangen. We love it! 

De belangrijkste kleurtrends voor de herfst van 2023-2024

Van vertrouwde klassieke tinten tot intrigerende nieuwkomers, dit najaar biedt kleurvariaties voor elk facet van stijl, gelegenheid en weersomstandigheid. Het is onmiskenbaar dat zwart en wit een prominente plaats innemen, maar we vinden ook een prachtige terugkeer naar essentiële tinten. Bovendien schitteren enkele kleuren als nooit tevoren, en maken ze je herfstoutfits helemaal af.

De 5 trendsettende herfstkleuren 

1. Passioneel Rood

Het vuurrode spectrum straalt als nooit tevoren. Deze herfst wordt rood dé toonaangevende trendkleur. Roze tinten maken plaats voor deze gedurfde en energieke variant, die zijn plek opeist in diverse collecties. Van Fendi’s subtiele combinaties met roze voor een sfeervolle Valentijnsdaglook tot de unieke interpretaties van Zadig & Voltaire en The Row in accessoires en silhouetten. Rood is een onmisbare toevoeging aan je verzameling dit seizoen.

2. Botergeel

Maak ruimte voor een nieuwe kleurster: botergeel. Deze tint brengt levendigheid in je garderobe en is de perfecte manier om je look te laten opvallen. Met variaties van vloeiende silhouetten bij Chloé en Alaïa tot krachtige oversized blazers bij Saint Laurent en Sportmax. Botergeel belichaamt moeiteloze elegantie, geschikt voor elke gelegenheid.

3. Chocoladebruin

De warmste kleur van het najaar, chocoladebruin, domineert de catwalks met volledige outfits en ton-sur-ton ensembles. Saint Laurent, Givenchy, The Row, Hermès en Acne Studios presenteren deze weelderige tint met verfijning en diversiteit. De veelzijdigheid van chocoladebruin inspireert verlangen naar de komende seizoenen.

4. IJsblauw

IJsblauw, al opgemerkt vorige winter, blijft een favoriet. Dit betoverende tintje brengt een ijsprinsesachtige allure met zich mee. Kies voor een volledige look in de kleur of voeg subtiele accenten toe aan je ensemble. Fendi, Loewe, Jil Sander en Rick Owens geven een meesterklasse in het implementeren van deze tint.

5. Camel

Miu Miu, Blumarine en Saint Laurent hebben een gemeenschappelijke noot op hun herfst-winter 2023-catwalks: camel. Deze klassieke kleur manifesteert zich niet alleen in tijdloze mantels, maar ook in doorschijnende jurken, minirokken en silhouetten met cut-outs. Accessoires in camel versterken deze elegante trend.

Lees ook